Record de trafic de date în rețeaua Vodafone România după startul campaniei aniversare de 20 de ani

0
Vodafone România este primul operator de telecomunicații care a oferit trafic de date nelimitat și gratuit

• Oferta de internet gratuit nelimitat deZiua Îndrăgostiților a generat un record de trafic de date în rețeaua Supernet™ 4G+,cea mai mare creștere a traficului orar fiind de 53%
• Judeţele care au avut cele mai mari creșteri aletraficului de date suntIalomița, Constanța, Giurgiu, Prahova, Vrancea, Galați și Călărași

Vodafone România a înregistrat un record de trafic de date de Ziua Îndrăgostiților,care a marcat începutul campaniei sale aniversare de 20 de ani. Utilizatorii mobili ai operatorului au beneficiat de posibilitatea de a sărbători această zi specială împreună cu cei dragi bucurându-se de conținutul lor preferat și împărtășindu-și sentimentele și emoțiile.

Cea mai mare creștere a traficului orar de dategestionat de rețeaua Supernet™ 4G+ a fost de 53%, iar vârful consumului de date a fost înregistrat la ora 20.50 și a fost cu 33%mai mare în comparație cu o zi obișnuită.Din totalul de trafic de date, 57% a fost generat de clienții care utilizează abonamente, iar restul de 43%, de către utilizatorii de cartele.

„Internetul reprezintă o parte activă din viața cotidiană a clienților noștri, după cum reiese din cifrele zilnice privind utilizarea datelor. Aniversarea de 20 de ani este o bună oportunitate pentru a le oferi acestora exact ceea ce apreciază mai mult, și anume șansa de a se bucura de cea mai performantă rețea mobilă din România, așa cum a fost certificată pentru al treilea an consecutiv de către auditorul independent P3 communications și, totodată, deceamai rapidă rețea mobilă din România, așa cum a fost desemnatăde către Ookla Speedtest.

Suntem mândri că, în aceste condiții de trafic de date intens, rețeaua noastră a funcționat la parametri optimi în ceea ce privește disponibilitatea pentru clienți”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.

Judeţele care au înregistrat cea mai mare creștere atraficului de date pe parcursul întregii zile au fost Ialomița, Constanța, Giurgiu, Prahova, Vrancea, Galați și Călărași.

Cel mai mare consum înregistrat pe 14 februarie 2017 a fost generat de streamingul video, urmat de navigarea pe internet și de social media.

Vodafone România aniversează 20 de ani pe tot parcursul anului 2017 printr-o serie de inițiative dedicate clienților, iar oferta de internet gratuit nelimitat de Ziua Îndrăgostiților a fost prima dintre acestea. Brandul Vodafone este prezent pe piața românească din anul 2005, când a achiziționat Connex, care și-a lansat serviciile în 1997.

De-a lungul istoriei sale pe piața locală, operatorul a investit cu prioritate în inovație, fiind primul care a furnizat servicii GPRS (în 2001) și mai apoi servicii 3G (în 2005) și 4G (în 2012). Lansarea primului serviciu de Relații cu Clienții (în 1997), a primei fundații corporative (în 1998), a serviciului de mesaje scurte – SMS – și a celor de date și fax (în 1998), precum și a primului serviciu de recunoaștere automată a vorbirii (în 2014) se numără printre premierele pe care Vodafone România le-a marcat pe piața de telecomunicații din țara noastră.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here