Percheziții în județele Argeș, Olt și Vâlcea, la firme și persoane bănuite de evaziune fiscală

0

Joi, 24 mai 2018, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Argeș și Vâlcea, au efectuat percheziții la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Perchezitiile s-au efectuat în Potcoava (Olt), Costești (Argeş) şi Drăgăşani (Vâlcea).

Administratorii unei societăți comerciale din județul Olt sunt bănuiți că nu au înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale de achiziții și livrări materiale de construcții către diverse firme, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se estimează a fi în valoare de aproximativ 500.000 de lei. În urma perchezițiilor, oamenii legii au fost ridicat documente de evidență contabilă, calculatoare și alte înscrisuri.

Cinci persoane au fost conduse cu mandat aducere la sediul IPJ Olt pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. La acțiune au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene din Argeș, Olt și Vâlcea, precum şi luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale Olt.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here