În timpul verii, temperaturile foarte ridicate pot crea disconfort chiar şi bebeluşilor. De aceea, aparatele de aer condiţionat sunt o bună soluţie pentru a crea atmosfera perfectă în interior.
Însă, pentru a evita probleme de sănătate şi afecţiuni nedorite, este important să ai grijă cum utilizezi aparatul A/C pentru a avea parte doar de beneficiile lui, nu şi de dezavantaje! Nu uita că, pentru a funcţiona corect în sezonul cald, vor fi necesare serviciile de încarcare freon pentru aer condiționat din partea unor profesionişti, la care este recomandat să apelezi ori de câte ori este necesar. Toate lucrările ce ţin de siguranţă şi de confortul familiei tale trebuie executate cu grijă, aşa că nu face compromisuri care ar putea avea consecinţe neplăcute!
Ţine cont de acest lucruri, atunci când ai un bebeluş în casă şi porneşti aerul condiţionat:
- Sistemul de climatizare nu este contraindicat copiilor mici, însă trebuie să te asiguri că este curăţat aşa cum trebuie. Accesând https://electrician365.ro/igienizare-curatare-aer-conditionat/ poţi verifica preţul şi disponibilitatea unei echipe de electricieni care să se ocupe de acest lucru, pentru ca aerul rece dispersat în încăpere să fie curat. Astfel, elimini riscul unei alergii cauzate de alergeni, dar şi a unor probleme mai grave de sănătate cauzate de bacteriile care este posibil să existe în aparat.
- În afară de un serviciu complet oferit de profesionişti, este recomandat ca, la două săptămâni, în cazul în care ai un A/C cu filtre de unică folosinţă, să le schimbi. Această perioadă depinde, bineînţeles, de frecvenţa cu care este folosit aparatul. Poţi face acest lucru chiar tu! În primul rând, trebuie că aceasta să fie scos din funcţiune, pentru a evita curentarea sau defectarea lui. Curăţă partea interioară cu ajutorul unei cârpe umezite cu apă şi oţet ori bicarbonat de sodiu. Datorită umezelii, aici se poate strânge, de-a lungul timpului, mizeria. Apoi, scoate masca detaşabila şi curăţ-o de praf, spal-o şi dezinfecteaz-o cu spirt. Foloseşte aspiratorul pentru a lua praful din interior. Ultimul pas este curăţarea sau înlocuirea filtrelor de aer.
- Nu lăsa aparatul să funcţioneze pe temperaturi foarte scăzute şi să se creeze o diferenţă extrem de mare între interior şi exterior. Este mai bine să îl laşi să meargă o perioadă mai îndelungată, pentru a se menţine o valoare constantă a temperaturii, decât să îl porneşti sporadic setat pe grade mai mici.
- În ceea ce priveşte direcţia în care este dispersat aerul, este indicat să fie fixată una care nu bate spre cap, gât, ceafă sau chiar întreg corpul. Dacă nu ai această opţiune, dă drumul la aparat când nu te afli în cameră cu cel mic şi aşteaptă până la temperatura dorită pentru a intra.
- Chiar dacă te foloseşti de un sistem de climatizare pentru răcirea aerului, nu uita să deschizi ferestrele şi să aeriseşti de câteva ori pe zi. Poţi face acest lucru dimineaţa la prima oră, ori seara, când aerul din exterior este mai răcoros.
Ţinând cont de aceste sfaturi, te vei putea bucura de o atmosferă foarte plăcută în interior, pe timpul verii, chiar şi atunci când este foarte cald! În plus, bebeluşul tău va fi în siguranţă şi se va bucura de o copilărie fericită!