TOP 5 lucruri pe care să NU le uiţi dacă te muţi înapoi în România

0

Tot mai mulţi români realizează că traiul în străinătate nu este tocmai raiul pe pământ şi decid să se reîntoarcă în România. Unii dintre ei abia pot să respire din cauza dorului de plaiurile natale, de oamenii dragi şi de tot ce înseamnă românesc, iar alţii, în sfârşit, pot să lucreze de acasă, aşa că nu contează dacă o fac din Spania, Italia, Franţa sau din România.

Oricum ar sta situaţia lor financiară, cert este că şi-au dat seama că le va fi mult mai bine acasă, aşa că imediat ce acest lucru a devenit un scop în viaţă, pregătirile pentru mutatul înapoi devin o certitudine. Primul pas este găsirea unui transportator care să le asigure siguranţa drumului spre România. În acest sens, nu e de mirare că mulţi români găsesc în Tabita Tour partenerul ideal, cu ajutorul căruia economisesc timp şi bani, beneficiază de siguranţă şi confort, asigurându-se astfel de servicii la cele mai înalte standarde europene.

Iată ce nu trebuie să uiţi să faci dacă alegi să revii în România definitiv!

1. Pentru început este vital să reziliezi contractul de închiriere şi să vorbeşti cu proprietarul în legătură cu acest aspect. S-ar putea să fii nevoit să repari ceva dacă e stricat sau să dai pe pereţi cu o mână de var. Nu te speria pentru că operaţiunea este, de obicei, rapidă, în câteva ore ai terminat! Încheie şi un proces verbal de primire-predare, în care să se specifice starea locuinţei.

2. Bagajele le vei face aproape imediat ce te-ai decis să pleci. Puţini se gândesc să le lase în străinătate, pentru că vor să aibă tot ce le trebuie atunci când revin în ţară. Un lucru este mult mai important, însă, faţă de piesele vestimentare sau veselă, şi anume maşina personală. Dacă nu te gândeşti să conduci o distanţă atât de mare, pe un drum total necunoscut, ai putea să apelezi la o firmă de transport autoturisme pe platformă şi în cel mai scurt timp vei primi maşina personală acasă, fără niciun fel de problemă.

3. Cu cel puţin o lună înainte îi vei spunei angajatorului că pleci în România şi că asta înseamnă că vei rezilia contractul de muncă. Trebuie să faci aşa pentru că este posibil că angajatorul să nu vrea să te elibereze de contract mai devreme decât termenul legal.

4. Nu uita să închizi contul bancar înainte se pleci, deoarece acesta ar putea să ducă la cumularea taxelor de administrare, ele crescând şi acumulând chiar dobânzi. Dacă mai ai ceva bani în cont, îi poţi vira la o bancă din România sau să-i scoţi. Lasă câţiva euro în el, totuşi, pentru că pot apărea diferite taxe suplimentare.

5. Ai diferite amenzi neplătite în țara în care ai locuit până acum? Ar fi bine să le plăteşti, mai ales dacă te gândeşti să mai vii aici, chiar şi în vacanţă. În unele state amenzile neplătite se pot transforma în închisoare contravenţională, aşa că nu te aranjează deloc o astfel de situaţie.

În concluzie, înainte de a pleca definitiv şi a te muta în România iarăşi, ţine cont că trebuie să ai grijă de câteva lucruri importante, în aşa fel încât să nu te stresezi la întoarcerea în ţară şi să ai o viaţă frumoasă şi liniştită, pe care ţi-o doreşti atât de mult.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here