Diana Șoșoacă: Românii consumă gunoaiele Europei la preț de mărfuri de lux

0
Senatoarea Diana Șoșoacă la Râmnicu Vâlcea

Senatoarea Diana Șoșoacă: Pică economia pe noi și românii sunt nevoiți să consume gunoaiele Europei la preț de mărfuri de lux!

Sosită la Râmnicu Vâlcea, pentru a analiza stadiul proiectelor agricole, echipa senatoarei Diana Șoșoacă a avut surpriza să constate întârzieri impardonabile la implementarea proiectelor de refacere a sistemelor de irigații. Proiectele au fost începute în 2017 și nu se știe dacă vor mai fi finalizate până în 2022.

“Într-o lume normală la cap, un astfel de proiect se implementează într-un an și jumătate, maxim doi, de la demarare până la punerea în funcțiune. Această situație este cauzată de guvernele ultimelor decenii, care au dezvoltat agenții <<mamut>> (ANIF, AFIR, etc), pe care le-au mufat la fonduri UE.

În loc ca banii, în marea lor majoritate, să meargă către beneficiari, organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigații, sume impresionante sunt cheltuite de aceste agenții mult supradimensionate, populate cu tot felul de ciudăţenii politice, inclusiv figuri familiale miniştrilor, care n-au habar de obiectul de activitate al instituțiilor de la care primesc salarii fantastice.

Din calculele specialiștilor, cca 20% din banii alocați proiectelor sunt sustrași prin aceste agenții, care nu fac altceva decât să tergiverseze derularea operațiunilor financiare.

Ne mai mirăm de ce Polonia, de pildă, atrage 100% din fondurile cu finanțare europeană, iar România se chinuie să atingă 10%.

Le sugerez d-lor Iohannis, Ciolacu și Cîțu, întrucât au dovedit a nu fi în stare, prin partidelor lor, să identifice o echipă capabilă să gestioneze eficient implementarea de proiecte agricole finanțate de UE, să apeleze la guvernul Poloniei pentru a <<importa>> câțiva specialiști care să gestioneze managementul activității de implementare a fondurilor europene” – a declarat senatoarea Diana Șoșoacă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here