Prognoza meteorologică indică că la nivelul județului Olt, vremea se menţine geroasă

0

Conform informării transmise de Centrul Meteorologic Oltenia (pentru intervalul 09.01.2017 ora 08.00 – 10.01.2017 ora 05.00) în județul Olt vremea s-a menţinut geroasă în cea mai mare parte a intervalului. Cerul a fost mai mult noros îndeosebi în cursul zilei. La începutul intervalului, pe arii restrânse a nins slab. Vântul a suflat în general slab. Temperaturile maxime au fost de -10 grade la Caracal şi -8 grade la Slatina, iar la ora 05.00 temperatura aerului avea valori de -20 de grade la Slatina şi -19 Caracal. La ora 20.00 stratul de zăpadă măsura până la 25 cm la Caracal.

Pentru intervalul 10.01.2017 ora 08.00 – 11.01.2017 ora 08.00, prognoza meteorologică indică că la nivelul județului Olt, vremea se menţine geroasă. Cerul va fi mai mult noros în cea mai mare parte a intervalului. Pe arii extinse, mai ales în cursul nopţii va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -14 şi -11 grade, iar cele minime, în creştere faţă de noaptea precedentă, între -14 şi -11 grade.

“Referitor la alimentarea cu energie electrică a populației, în acest moment nu sunt localități nealimentate. În acest moment la nivelul județului nu mai sunt drumuri închise sau blocate, circulația rutieră desfășurându-se în condiții de iarnă”, ne informează președintele CJSU OLT, Petre – Silviu Neacșu.

De asemenea, având în vedere condițiile meteorologice, prefectul județului Olt a solicitat ieri tuturor instituțiilor publice să ia toate măsurile necesare pentru ca activitatea de relații cu publicul să se desfășoară în cele mai bune condiții, iar primarilor, pe lângă măsurile specifice, le-a reiterat să identifice persoanele aflate în dificultate (fără adăpost, în vârstă, în imposibilitatea de a se deplasa etc) și să intervină în sprijinul acestora, în cel mai scurt timp.

Totodată, a revenit cu apelul către Serviciul Județean de Ambulanță și către Inspectoratele de Poliție și Jandarmi în vederea intensificării acțiunilor de patrulare în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost, pentru preluarea și transportul acestora în spațiile special amenajate de autoritățile locale.

La nivelul municipiului Slatina, conform celor precizate de reprezentanții primăriei, în cursul nopții de 09/10 ianuarie au fost preluate și transportate în spațiul special amenajat 11 persoane, iar conform ultimei raportări a Direcției de Sănătate Publică Olt, la nivelul județului, situația este următoarea:
1. Cazuri (sociale și hipotermie) transportate cu ambulanța: 1;
2. Cazuri hipotermii asistate în UPU/CPU: 1;
3. Total cazuri sociale (fără probleme medicale) prezentate în UPU de peste 12 ore: 5;
4. Număr decese datorate hipotermiei: 0.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here