Viorica Dăncilă: Domnule președinte Iohannis, nu implicați copiii în lupta politică!

0

Eurodeputata PSD Viorica Dăncilă consideră că poziția președintelui Iohannis, de lăudare într-un discurs public a părinților care și-au dus copiii la proteste, este una lipsită de responsabilitate. În opinia europarlamentarului, amestecarea forțată a copiilor în lupta politică, de la cel mai înalt nivel în stat, reprezintă o depășire a limitelor decenței.

”Transformarea, de către președintele Iohannis, a deciziei părinților care și-au dus copiii la proteste în instrument de luptă politică este o depășire a limitelor decenței.

Este incredibil că președintele României folosește copiii drept scut pentru promovarea propriilor interese politice. Domnul Klaus Iohannis a lăsat deoparte, încă odată, rolul de mediator pe care i-l conferă Constituția. Și a făcut-o de o manieră total inacceptabilă.

Președintele, care dă lecții despre respectarea legii, nu are nicio problemă să folosească imaginea copiilor, în interesul propriu, sfidând tocmai legea care interzice folosirea acestora pentru propagandă electorală”, susține eurodeputata. Aceasta lansează și un apel la adresa primului om în stat:

“Domnule președinte Iohannis, fac apel la rațiunea dumneavoastră – nu implicați copiii în luptele dumneavoastră politice! Aveți obligația să înțelegeți și să respectați rolul pe care îl implică funcția pe care o dețineți, deși pozițiile dumneavoastră publice ne dau tot mai mici speranțe”.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here