Conferinţă de Presă organizată la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea – VIDEO

0

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 6 iulie 2017, locotenent colonel Ciaușescu Grigore, inspector șef al IJJ Vâlcea, a prezentat rezultatele obținute de jandarmii vâlceni, în intervalul 1 mai – 1 iunie

Evoluția situației operative și a fenomenului infracțional, în special cel stradal, cu impact deosebit asupra climatului de siguranță publică, a impus noi transformări și adaptări în plan conceptual și de acțiune pentru gestionarea mai eficientă a problematicii în domeniul ordinii publice, cât și în domeniul pazei obiectivelor și transporturilor speciale.

În aceste condiții, principalul obiectiv al jandarmilor vâlceni l-a constituit creșterea capacității de intervenției și eficientizarea misiunilor prin participarea alături de polițiști, la realizarea climatului de siguranță civică, respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului și apărarea proprietății private la nivelul județului Vâlcea.

Pentru realizarea obiectivului precizat, în intervalul aprilie-iunie, jandarmii vâlceni au executat un număr de 2300  misiuni, din care :

  • 2170 misiuni de menținere a ordinii publice independent sau în sistem integrat cu poliția
  • 90 misiuni de asigurare a ordinii publice
  • 40 misiuni în cooperare

În ceea ce privește numărul de fapte de natură penală constate de jandarmi 36, autori de fapte penale prinși în acțiuni ale jandarmeriei 35, tot în această perioadă fiind aplicate 860 de sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 151.600 lei.

Activitatea pe linie de pază a fost orientată spre dinamizarea acțiunii elementelor de dispozitiv, prin identificarea situațiilor concrete cu care se confruntă acestea, în scopul stabilirii de atribuții specifice care să vină în sprijinul executării misiunilor.

Structurile de pază ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, asigură paza unui număr de 25 obiective.

Unitatea are în derulare 4 contracte de prestări servicii din care : 2 încheiate pentru paza și protecția transporturilor de produse cu caracter special, 1 încheiat pentru paza transporturilor de bunuri și valori, iar 1 pentru paza și protecția transportului corespondenței clasificate.

De la începutul anului până în prezent au fost organizate și executate 50 transporturi de produse cu caracter special cu 152 jandarmi, 39 transporturi de bunuri și valori cu 78 de jandarmi și 115 transporturi de corespondenţă clasificată împreună cu 400 de jandarmi.

Misiunea de pază la conductele magistrale de transport produse petroliere este executată pe o lungime totală de 288 KM( 127 km de conductă transport țiței, 56 km de conductă transport gazolină, 53 km de conductă transport etan și 52 km fibră optică).

De la plecarea din sediile subunităților, pe itinerarele de deplasare spre conducte, cât și pe traseul conductelor, sunt tranzitate un număr de 23 de localități.

De la începutul anului până în prezent pentru paza conductelor au fost organizate și executate 457 patrule independente cu 2025 jandarmi.

În cursul anului 2017, pe linia misiunii de pază la conductele magistrale de transport produse petroliere nu au fost sustrageri de produse  petroliere.

O structură importantă care a concurat la obținerea rezultatelor detaliate mai sus și la funcționarea în condiții bune a unității este structura de suport operativ.

Personalul din cadrul acestei structuri au adus un plus de calitate în îndeplinirea misiunilor specifice prin operaționalizarea în perioada ce face obiectul acestei conferințe de presă a două autospeciale:

  • una de management al misiunilor care include dotarea de ultimă oră pentru transmiterea de imagini din locul executării misiunilor în dispeceratele locale, teritoriale și naționale ale structurilor ierarhice superioare și pentru asigurarea comunicațiilor operative dintre elementele de dispozitiv și punctele de comandă fixe sau mobile; Configurația acestei autospeciale a fost apreciată de structura de specialitate din cadrul I.G.J.R. și luna trecută a fost utilizată într-un exercițiu complex organizat în vestul țării cu participarea integrată a mai multor structuri din cadrul M.A.I.;
  • una de transport militari și câini de serviciu, care are în compunere 5 locuri pentru persoane și două cuști moderne pentru câinii de serviciu din dotarea Jandarmeriei Vâlcea.

S-a reușit în ultima perioadă de timp îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru personalul unității și asigurarea protecției fizice cu echipament specific a militarilor din cadrul structurilor mobile, activități care vor fi avute în vedere și în viitor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here