Concursul “Câştigă cu Metano pentru comunitatea ta” și-a desemnat câștigătorii

0

Școala Gimnazială „Nicoale Iorga” din Slatina și Liceul „George Țărnea” din Băbeni, au primit câte o finanțare de 10.000 lei pentru proiectele depuse în cadrul concursului „Câstigă cu Metano pentru comunitatea ta”

Peste 2870 de elevi din clasele a IV – a din mediul rural și urban mic din județele Constanța, Galați, Brăila, Olt, Vâlcea, Vrancea, Dâmbovița, precum și din municipiul București au învațat să folosească resursele de energie, responsabil și în siguranță, conștientizând importanța protejării mediului înconjurător. Aceste cunoștințe au fost dobândite în cadrul proiectului „Întâlnire cu energia” derulat de ENGIE România, în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei Naționale.

Ediția 2017 a proiectului le-a adus o provocare beneficiarilor: aceea de a scrie un proiect pentru a obține o finanțare pentru un proiect în beneficiul comunității. Peste 20 de școli au depus cereri de finanțare pentru proiecte în cadrul concursului Câstigă cu Metano pentru comunitatea ta. Dintre acestea, două proiecte au fost alese pentru a primi câte o finanțare de 10.000 lei și acestea sunt: Școala Gimnazială „Nicoale Iorga” din Slatina și Liceul „George Țărnea” din localitatea Băbeni, județul Vâlcea.

EDU-ACT, proiectul școlii din Slatina, propune crearea și dezvoltarea unor ateliere pe durata vacanței pentru elevii școlii, cu scopul de a deprinde abilități pentru o viață independentă și de a-i face pe cei mici să înțeleagă mai bine ce le oferă mediul înconjurător și cum pot contribui la protejarea acestuia.

„Informează-te cu Metano” și-a propus să amenajeze parcul de joacă din grădina Liceului „George Țărnea” și incinta acestuia cu panouri și alte suporturi informaționale, astfel încât să beneficieze de informații despre energie cât mai mulți copii.

„Prin schimbarea formulei de concurs, ne-am dorit să încurajăm și adulții din preajma elevilor să se implice în viața educațională a acestora. Elevii, fie împreună cu părinții, fie cu învățătorii, și-au imaginat un proiect comunitar legat de domeniul energiei pentru implementarea căruia să poată primi sprijin financiar în cadrul programului.

Experiența acestui concurs ne-a demonstrat că pentru copii a fost un exercițiu excelent care a îmbinat conștientizarea responsabilității pe care o avem cu toții, de la cele mai mici vârste față de resursele naturii și rolul pe care trebuie să îl insuflăm copiilor, de actori activi în asigurarea și menținerea bunăstării comunității în care trăiesc.

Elaborarea unei cereri de finanțare este pentru ei un exercițiu complet nou pentru clasa a IV-a, însă este o foarte bună oportunitate de a exersa argumentarea unei idei, dorințe, etc. In plus, educația copiilor nu se face numai la școală, ci trebuie continuată și acasă și de aceea ne dorim să implicăm activ și părinții elevilor cu care lectorii noștri interacționează.” menționează Mihaela Sandu, coordonator proiect „Întâlnire cu energia”.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here