Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: Liberalii au dejucat afacerile imobiliare puse la cale de conducerea PSD-istă a CJ Vâlcea

0
Consiliul Județean Vâlcea

În cadrul ședinței Consiliului Județean Vâlcea, la punctul 20 de pe Ordinea de zi, a fost dezbătut un proiect de hotărâre privind solicitarea de trecere a unor imobile teren și construcție garaj cu 5 boxe din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin Instituția Prefectului – Județul Vâlcea în domeniul public al județului Vâlcea. La acest proiect de hotărâre, consilierii județeni ai Partidului Național Liberal s-au opus, oprind astfel primul pas din afacerile imobiliare pe care conducerea PSD-istă a Consiliului Județean, cu complicitatea Prefecturii, le puneau la cale. Aprobarea acestui proiect de hotărâre pentru trecerea terenului din domeniul public al statului în domeniul public al județului avea nevoie de votul a 2/3 din consilierii județeni.

Votul negativ al consilierilor județeni ai Partidului Național Liberal pe acest proiect de hotărâre a avut rolul de a bloca o afacere imobiliară pusă la cale de către conducerea PSD-istă a Consiliului Județean, cu complicitatea Instituției Prefectului județului Vâlcea. Conform informațiilor din spațiul public, ajunse și la urechile consilierilor județeni ai PNL, conducerea CJ Vâlcea dorea să treacă acest teren în administrarea sa, prin includerea în domeniul public al județului Vâlcea, pentru a-l putea ulterior înstrăina. Astfel, acest proiect de hotărâre reprezenta primul pas necesar în această afacere imobiliară. Următorul pas era trecerea acestui teren din domeniul public al județului în cel privat și apoi concesiunea sau închirierea lui către o persoană privată din anturajul politico-economic al Președintelui Consiliului Județean, domnul Constantin Rădulescu. Conform informațiilor ce circulă în spațiul public, prin această afacere imobiliară, Președintele CJ Vâlcea și-ar fi recompensat unul dintre cei mai importanți susținători financiari din județ cu un teren de peste 1.000 de mp în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, exact lângă Instituția Consiliului Județean.

Reprezentanții Partidului Național Liberal doresc pe această cale să atragă atenția opiniei publice de necesitatea păstrării în legislație a prevederii conform cărora hotărârile privind patrimoniul se iau cu 2/3 din consilieri și nu să se modifice legea în sensul că hotărârile privind patrimoniul se pot lua cu majoritate simplă, așa cum doresc reprezentanții PSD.

”Ședința Consiliului Județean din data de 30 august a fost una în care, în ciuda realității sumbre din județ, cele mai multe proiecte de hotărâri discutate urmăreau afaceri obscure ale PSD-iștilor. În timp ce județul bubuie de probleme din ce în ce mai presante, în timp ce locuitorii din zona Horezului respiră un aer toxic, PSD-iștii din Consiliul Județean își puneau la cale afacerile imobiliare își măreau salariile sau își răsplăteau lipitorii de afișe. Din fericire, consilierii județeni ai PNL au reușit să blocheze proiectul de hotărâre prin care cei de la PSD doreau să pună mâna pe un teren de peste 1.000 de mp din centrul Râmnicului, pentru a răsplăti un important sponsor al lor. Acum sper să fie clar pentru toată lumea de ce e bine ca în privința patrimoniului, legea să rămână neschimbată și să fie necesară o majoritate de 2/3 din consilieri, și nu o majoritate simplă, așa cum propun cei de la PSD în proiectul Codului Administrativ” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here