În primele 7 luni din 2017, polițiștii vâlceni au reușit, prin metode criminalistice, identificarea autorilor în 134 de cauze penale

0

Criminalistica este o știință care însumează un ansamblu de cunoștiințe despre metodele, mijloacele tehnice și procedeele tactice destinate descoperirii, cercetării infracțiunilor, identificării persoanelor implicate in săvârșirea lor și prevenirii faptelor antisociale.

Criminalistica este privită ca o știință care este într-un continuu progres, punând la indemâna instanțelor civile și penale deopotrivă mijloace noi pentru aflarea adevărului, mijloace pe care justiția le folosește din plin.

De-a lungul timpului mjloacele și tehnicile criminalistice au contribuit în mod esențial la probarea activității infracționale și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

La nivelul IPJ Vâlcea, în primele 7 luni ale anului 2017, s-a reușit prin metode criminalistice identificarea autorilor în 134 de cauze penale, ulterior fiind dispuse măsurile corespunzătoare.

Expertizele şi constatările criminalistice au constituit activitatea de bază a experţilor şi specialiştilor în domeniu fiind întocmite un număr total de 51 expertize şi constatări criminalistice, 30 dintre acestea soldate cu identificări.

Exemplificăm pe scurt 2 cazuri recente în care prin mijloace criminalistice a fost identificat autorul unui furt dintr-o grădiniță, de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, comis la data de 17 iulie 2017, cu un prejudiciu de 1.100 lei, dar si autorul unui furt dintr-un utilaj, de pe raza localității Cheia, comis la data de 24 iulie 2017.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here