Poliţia Română a implementat proiectul „Abordare integrată pentru prevenirea victimizării în comunităţile de romi”

0

În perioada octombrie 2014 – aprilie 2017, Poliția Română împreună cu Academia Română, OSCE – ODHIR şi Romani CRISS au implementat proiectul Abordare integrată pentru prevenirea victimizării în comunităţile de romi, finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014.

În cadrul proiectului, au fost efectuate cercetării științifice, vizite de studiu, instruiri, conferințe internaționale şi o campanie în domeniul victimizării pentru comunitățile de romi.

Campania de prevenire a victimizării pentru comunitățile de romi s-a axat pe activități de informare – educare, dar și pe eliminarea unor vulnerabilități la victimizare, precum lipsa documentelor de identitate.

O componentă importantă a prevenirii victimizării o constituie accesul la servicii sociale, posibilitatea de a relaționa cu instituțiile publice și de a desfășura activități economice în comunitate, activități ce necesită un document de identitate.

Astfel, persoanele care nu au un act de identitate și îndeplinesc condițiile pentru obținerea lui, pot solicita emiterea unui astfel de document care este extrem de nesar pentru a beneficia de servicii medicale, înscrierea copiilor la școală sau pentru a putea lucra.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here