ISU Drobeta deplânge pierderea unui salvator, plutonier adjutant BĂDESCU ROMICĂ

0
Bădescu Romică

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi deplânge pierderea unui salvator, plutonier adjutant Bădescu Romică, devenit “călător printre stele”, în urma unui accident rutier.

Plutonierul adjutant BĂDESCU ROMICĂ a fost cel de-al treilea copil din cei şase ai familiei,  născut la data de 24.09.1974, în localitatea Cireşu, judeţul Mehedinţi.

În vara anului 1993, a absolvit cu diplomă de bacalaureat cursurile Grupului Şcolar de Marină – Navigaţie Fluvială, după care, în perioada 02.02.1994 – 17.08.1995, a fost încorporat ca militar în termen la U.M. 02105 Dr. Tr. Severin, arma ,,Marină”, luând cunoştinţă îndeaproape de drepturile şi obligaţiile pe care le are un militar, omul care îşi aduce inima şi fiinţa în dar pe altarul ţării sale, gata oricând să plătească preţul înaintaşilor săi eroi, pentru a păstra întreagă ţara sa, în hotarele strămoşeşti. Având în inimă dorinţa de a ajunge ,,om mare” şi ştiind că pentru a-şi împlini visul trebuie să muncească din greu, reuşeşte să acceadă la o carieră militară întorcându-se, în anul 1996, la unitatea care îl lăsase ,,la vatră”, de această dată, ca militar angajat pe bază de contract, reluându-şi astfel sarcinile de serviciu avute anterior plecării ca militar în termen.

Îşi desfăşoară activitatea până la data de 15.06.2000 când are loc reorganizarea unităţii, fiind trecut în rezervă cu gradul de sergent. Este nevoit să muncească pentru a-şi câştiga existenţa ca agent de pază la o firmă privată, până la data de 01.09.2007, dată la care este chemat în activitate, în cadrul instituţiei noastre, ca urmare a promovării concursului din sursă externă.

Însufleţit de împlinirea visului său de a deveni ,,om mare”, ia viaţa în piept din plin, cu privaţiunile vieţii de militar activ, răspunzând nu doar de viaţa sa ci şi de a oamenilor din jurul său, precum şi de lucrul ,,bine făcut” în urma misiunilor încredinţate.

Din 01.09.2007 până la data de 01.02.2011, a îndeplinit funcţia de subofiţer pază, iar din 01.02.2011 până în prezent – a îndeplinit funcţia de subofiţer operativ principal în cadrul Detaşamentului de Pompieri Orşova,  misiune îndeplinită, am zice noi, ,,până la capăt”!

Astăzi, aici, am trecut în revistă viaţa unui ,,om”, a unui ,,om mare ” care a vrut să fie şi a ajuns, urmând un drum destul de greu, de la soldat la subofiţer, de la copilul de ieri la adultul de azi, un drum sinuos cu bune şi rele, cu greu şi uşor, când, uneori nu a putut face mai mult pentru semenii săi, decât cu ce a avut la îndemână, adică, am zice noi, camarazii săi, CU VIAŢA LUI, A PLUTONIERULUI ADJUTANT BĂDESCU ROMICĂ, A APĂRAT VIAŢA!   

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here