Salvarea albinelor, o prioritate pentru Parlamentul European

0

Un raport al Parlamentului European subliniază problemele cu care se confruntă sectorul apicol din Europa. De la mierea contrafăcută până la pesticidele dăunătoare care pun în pericol populațiile de albine, deputații europeni solicită modificări pentru a proteja albinele UE.

Albinele Europei o duc foarte rău. Din ce în ce mai puțini oameni mănâncă miere, diverse variante de miere contrafăcută apar tot mai des pe piață, iar în fiecare an, 100.000 de tone de asemenea miere vin din China în UE.

Deputații europeni doresc să protejeze sectorul apicol prin forțarea producătorilor care își falsifică mierea să respecte legislația UE sau să fie pedepsiţi.

Albinele sunt o parte vitală a agriculturii UE și au impact asupra 76% din producția alimentară a UE. Dar anumite pesticide utilizate pentru culturi au un efect dăunător asupra populațiilor de albine. Parlamentul European va înființa o comisie specială pentru a examina modul în care sunt aprobate aceste pesticide – în special pentru a investiga eventualele conflicte de interese.

Parlamentul European dorește, de asemenea, ca apicultorii europeni să beneficieze de mai mult sprijin financiar, pentru ca Europa să devină o piață înfloritoare pentru miere și alte produse apicole – sperând să „îndulcească” astfel viața albinelor Europei.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here