Conferință de presă – USR Vâlcea: Probleme locale și aspecte ale politicii naționale dezbătute de participanți

0

USR Vâlcea a organizat în data de 8 martie 2018, la sediul din strada Nicolae Bălcescu, nr. 23, o conferință de presă la care au participat președintele filialei Andrei Gheorghiu și deputații USR Ion Stelian, Mihai Botez și Cristian Seidler.

În cadrul discuțiilor au fost abordate atât probleme locale cât și aspecte ale politicii naționale, în special inițiativa cetăţenească „Fără penali în funcții publice”

Pe plan local subiectele conferinței au fost proiectul de Buget Participativ, atacarea în contencios administrativ a hotărârii de mărire a taxelor și impozitelor și situația liceelor tehnologie din Râmnicu Vâlcea.

USR Vâlcea a depus la începutul acestui an o propunere de Buget Participativ pentru Râmnicu Vâlcea. Prin intermediul acestui instrument, râmnicenii ar putea trimite propuneri de proiecte și ar putea decide prin vot cele mai bune proiecte care să fie implementate în cadrul campaniei. Proiectul a fost depus pe 23 Ianuarie, iar până în acest moment Primăria nu a găsit de cuvință să transmită un răspuns conform legii. Vom acționa în conformitate cu legislația în vigoare pe această problemă și chiar luăm în considerare inițierea procedurii pentru a transforma acesta iniţiativă a USR într-un proiect de hotărâre în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea din partea cetățenilor,evident susținut de semnăturile a 5% din râmniceni.

USR Vâlcea, analizând modul în care Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a hotărât mărirea taxelor și impozitelor, a luat decizia de a atacă în contencios administrativ Hotărârea de CL nr. 495/28.12.2017. Considerăm că această hotărâre a fost emisă cu nesocotirea prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică. Din analiză noastră juridică, reiese că, în procedura prealabil-obligatorie impusă de lege, a fost dat publicităţii un alt conținut decât cel final al H.C.L. nr. 495, motiv pentru care USR Vâlcea a solicitat revocarea acesteia. Am depus plângerea prealabilă, așteptăm răspunsul instituție și vom urma mai departe pașii procedurali.

În ceea ce privește reorganizarea, prin divizare totală a Liceelor Henri Coandă și Oltchim, USR, prin deputatul Dan Rădulescu, membru în comisia de învăţământ, a înaintat o cerere către Primăria Râmnicu Vâlcea, prin care solicităm motivele și studiul de impact care au fundamentat hotărârea de consiliu prin care se desființează aceste licee tehnologice. Dat fiind că elevii de la cele două licee vor fi repartizați la alte școli mult mai îndepărtate de casă, cerem să ni se expună care sunt măsurile pentru a contracara riscul creșterii abandonului școlar, întrebăm totodată dacă se va respecta principiul păstrării profilului pentru care optaseră elevii liceului tehnologic, și dacă există cadre didactice disponibilizate. Colegii noștri din comisie se vor implică în această chestiune și vor susține cauza profesorilor și părinților de la cele două licee.

Uniunea Salvați România
Râmnicu Vâlcea

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here