Platforme online fără frontiere în Uniunea Europeană

0

Punctele de control la frontieră pentru europeni poate că au rămas doar o amintire, dar cum rămâne cu granițele care există online? O nouă legislație adoptată de Parlamentul European le permite consumatorilor să își ia conținutul online cu ei oriunde ar merge în UE

Actorii și alte persoane care lucrează în domeniul creativ depind de drepturile de autor pentru a-și câștiga existența. Totul este organizat la nivel național: drepturile pentru un film, de exemplu, trebuie să fie cumpărate în fiecare țară în care este difuzat respectivul film. Europenii se îndreaptă tot mai mult spre platformele online pentru a viziona aceste filme. Dar aceasta implică o provocare: ce se întâmplă atunci când călătoresc? Abonamentele lor se opresc adesea la graniță.

Jean-Marie Cavada / Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa / Franța: “Aveam nevoie de un sistem care să permită mobilitatea. De aceea, portabilitatea a rezolvat problema păstrării teritorialității acordând, în același timp, mobilitate temporară pentru conținutul la care vă abonați în propria țară“.

Parlamentul European a adoptat o nouă legislație care permite consumatorilor să acceseze în mod temporar aceleași muzică, emisiuni sau filme oriunde în UE.

Jean-Marie Cavada: “Dacă locuiți, de exemplu, în Germania, dar plecați în vacanță sau vă vizitați familia sau munciți în Spania, veți putea accesa serviciile pe care le-ați avut în Germania în orice altă țară din Uniune, deoarece textul acoperă UE“.

Platformele vor putea verifica țara de reședință a abonaților, de exemplu, solicitând o declarație fiscală sau o factură telefonică.

Cheltuielile cu conținutul video digital au crescut exponențial în ultimii ani, iar 60% dintre tinerii europeni își doresc să își acceseze conținutul online oriunde s-ar afla.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here