Prefectul de Vâlcea, Florian Marin, a evaluat la fața locului primele efecte ale inundațiilor produse la Vaideeni

0

O ploaie torențială (peste 70 litri/mp), ce a căzut, începând cu ora 12.00, a făcut ca râul Luncavăț să se reverse, iar torenții să angreneze aluviuni atât pe DJ 665 Horezu-Polovragi cât și în curțile locuințelor.

 

Au fost inundate mai multe gospodării, au fost avariate autoturisme şi a fost blocat traficul rutier. Nu au fost anunţate victime, dar pentru a asigura primul ajutor în situaţia unor eventuale cazuri, au fost deplasate două ambulanţe SMURD.

Din primele estimări, pe care le-am realizat pe teren, împreună cu primarul localității, domnul Daniel Achim Băluţă, sunt afectate circa 50 de locuinţe. Cea mai grea situație este în satul Izvorul Rece și în centrul comunei.

În zona acționează lucrători și utilaje ale ISU Vâlcea, ABA Olt, RAJDP și de la o societate comercială. Funcție de cele constatate, urmează a se întruni și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Vaideeni“, a informat prefectul județului Vâlcea, Florian Marin.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “General Magheru” al Judeţului Vâlcea, a fost operaţionalizată grupa operativă pentru monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here