IPJ Olt: Nu deveniți victime ale traficului de ființe umane!

0

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul IPJ Olt, au desfășurat activități pe linia prevenirii traficului de persoane 

În contextul Zilei europene de luptă împotriva traficului de persoane, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități pe linia prevenirii traficului de persoane.

Joi, 18 octombrie 2018, polițiștii de la prevenire au marcat Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane, desfășurând activități cu elevii Școlii Gimnaziale Alimănești, județul Olt, unde au purtat discuții interactive despre acest fenomen complex.

Totodată, în cadrul activității, limbajul a fost adaptat nivelului de percepție a copiilor, aceștia fiind angrenați  în jocuri și concursuri educative pe tema traficului de persoane.

Scopul activității a fost acela de a informa elevii cu privire la acest fenomen și metodele de reducere a vulnerabilității acestora.

De asemenea, s-a urmărit instruirea cadrelor didactice cu privire la modul de identificare a potențialelor victime ale traficului de minori.

În același timp, polițiștii au dorit să evidențieze faptul că prin renunțarea la activități precum mersul la școală, timpul petrecut alături de familie, activități culturale, artistice, sportive, precum și alte ocupații constructive, inevitabil apar riscurile: timp petrecut cu anturaje negative, abandon școlar, activități nocive, inclusiv traficul de persoane.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here