De la atacul de la Strasbourg la premiul Saharov: 5 evenimente în Parlamentul European

0

Parlamentul European a ținut un minut de reculegere pentru a aduce un omagiu victimelor atacului de la Strasbourg. De asemenea, deputații europeni au aprobat bugetul pentru anul viitor și au încheiat cel mai mare acord comercial bilateral negociat vreodată de UE. Cineastul ucrainean Oleg Sentsov a primit premiul Saharov pentru libertatea de gândire pe anul 2018. Parlamentarii europeni au votat asupra introducerii vizelor umanitare, astfel încât solicitanții de azil să poată ajunge în Europa în condiții de siguranță.

Parlamentul European a ținut un minut de reculegere în memoria victimelor atacului de la Strasbourg. Președintele Parlamentului, Antonio Tajani, a declarat că „libertatea și democrația vor învinge mereu violența și teroarea”.

Parlamentul European a aprobat bugetul pentru anul 2019, după ce deputații europeni s-au luptat pentru a obține mai multe fonduri pentru tineri și pentru cercetare. Aproximativ 94% din bugetul UE este direcționat către cetățeni, orașe și companii.

Regizorul și activistul ucrainean Oleg Sentsov a primit premiul Saharov pentru libertatea de gândire pe anul 2018. El a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru „complot în vederea săvârșirii de acte teroriste”.

Deputații europeni au votat asupra unui acord bilateral cu Japonia, care acoperă 40% din comerțul global. Scopul acestui tratat este de a elimina, în final, toate taxele vamale la exporturile către Japonia.

Aproximativ 30.000 de persoane au murit încercând să ajungă în Europa din 2000. Parlamentul European dorește să introducă o lege care să permită solicitanților de azil să solicite o viză la o ambasadă sau un consulat al UE fără a-și risca viața.

sursa: Multimedia Centre - Parlamentul European
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here