Evenimente organizate de IPJ Olt în Săptămâna Prevenirii Criminalității

0

În perioada 3-7 iunie 2019, la nivel național se derulează cea de-a cincisprezecea ediție a Săptămânii Prevenirii Criminalității.

În cadrul evenimentelor organizate, polițiștii din cadrul IPJ Olt prezintă informații în domeniul prevenirii victimizării și delincvenței juvenile, a prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului sau prevenirii violenței domestice, precum și metodele prin care cetățenii pot fi în siguranță, oriunde aleg să-și petreacă timpul.

Scopul activităților este acela de a conștientiza necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

Alături de parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale și mass-media, polițiștii participă la dezbateri pe teme de interes (delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, consumul de droguri, traficul de persoane, siguranţa în mediul on-line, infracţiunile contra patrimoniului, infracţiunile comise cu violenţă și siguranţa rutieră).

Astfel, în cursul acestei zile, polițiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliției orașului Scornicești, împreună cu luptători S.A.S. au marcat debutul acestui eveniment printr-o activitate de tipul “porți deschise”.

În cadrul acțiunii, elevilor Școlii Gimnaziale “Nicolae Coculescu” le-au fost prezentate echipamentele din dotarea Poliției  Române, prilej de a afla o mică parte din secretele muncii de poliție.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here