PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova solicită retragerea titlului de Cetățean de Onoare acordat lui Adrian Năstase

0

Comunicat de presă: Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova solicită retragerea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova domnului Adrian Năstase

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova a luat act că la inițiativa unui grup de consilieri ai Partidului Social Democrat, în ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Craiova de joi, 25 iulie 2019, se va propune retragerea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova caricaturistului Ștefan Popa Popa’s, ca urmare a afirmațiilor acestuia făcute recent în mass-media, afirmații care au adus atingere imaginii Municipiului Craiova și cetățenilor săi.

În acest context, Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova solicită membrilor Consiliului Local al Municipiului Craiova să aplice Regulamentul cadru pentru acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Craiova și să retragă titlul de Cetățean de Onoare și domnului Adrian Năstase.

Conform art. 14 din Regulamentul cadru pentru acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Craiova, condamnarea printr-o hotărâre judecătorescă definitivă și irevocabilă atrage după sine RETRAGEREA titlului de Cetățean de Onoare și pierderea drepturilor aferente.

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova atenționează că domnul Adrian Năstase, condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare, se află de mai mulți ani într-o situație incompatibilă cu calitatea de Cetățen de Onoare al Municipiului Craiova.

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova își exprimă speranța că membrii Consiliului Local al Municipiului Craiova și Primarul Craiovei, domnul Mihail Genoiu, vor aplica legal și moral prevederile Regulamentului cadru pentru acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Craiova, în cazul domnului Adrian Năstase.

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova consideră că un eventual refuz al Consiliului Local al Municipiului Craiova de a retrage calitatea de Cetățean de Onoare domnului Adrian Năstase va arunca în derizoriu titlul de Cetățean de Onoare, golindu-l de caracteristica esențială: ONOAREA.

Carla Stoica,
Președinte Asociația Pro Democrația Club Craiova

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here