Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova – Comunicat de presă

0
Primăria Horezu

Ca urmare a informaţiilor apărute în mediul on-line cu privire la cazul unui cadru medical de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, conducerea instituţiei s-a întrunit în data de 20 august 2019, iar în urma analizării notelor de relaţii înaintate de Serviciul UPU – SMURD, vă putem comunica următoarele:

În data de 13 august 2019, la ora 20.48, pacientul a fost adus de la domiciliu de către echipajul de Terapie Intensivă SMURD. A fost evaluat ca şi urgenţă critică – suspiciune accident vascular cerebral (AVC) la debut, îndeplinind criteriile de eligibilitate pentru tromboliză.

Până la ora 22.09, când s-a primit de la Spitalul Judeţean Slatina acceptul de transfer, pacientul a fost în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost investigat biologic şi imagistic (CT cerebral). Au fost solicitate şi efectuate consult cardiologic şi consult neurologic.

În conformitate cu ghidul privind tratamentul intervenţional al pacienţilor cu AVC acut, s-a iniţiat şi realizat monitorizarea complexă a pacientului şi s-a iniţiat terapia hipotensoare pentru îndeplinirea criteriilor necesare efectuării trombolizei în siguranţă.

Ora 22.35 – Ambulanța Terapie Intensivă UPU – SMURD părăseşte Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cu destinaţia Spitalul Judeţean Slatina.

Pacientul a fost transferat în intervalul optim către spitalul cel mai apropiat, pentru a beneficia de tratament trombolitic în AVC.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here