Dolj: „CLEAN STATIONS” – acțiune de control în stațiile CFR

0

În dimineața zilei de 18 septembrie 2019, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, a desfășurat o acțiune la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona stațiilor CFR

În judeţul Dolj, timp de 4 ore, peste 40 de polițiști de la structurile de transporturi, rutieră și ordine publică au derulat controale în zona a 5 stații de cale ferată.

Acţiunea a vizat depistarea călătorilor frauduloși, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerșetorie și comerț ambulant, precum și descurajarea oricăror fapte ilegale.

În urma acţiunii, poliţiştii de la structurile de transporturi, din cadrul IPJ Dolj, au legitimat 87 de persoane şi au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale (în valoare de aproximativ 10.000 lei), majoritatea pentru incălcarea normelor de convietuire sociala, dar şi traversarea liniilor de cale ferată prin alte locuri decât cele stabilite.

Poliţiştii rutieri au controlat, în zona gărilor, 121 de autoturisme şi au aplicat, în baza O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 36 de sancţiuni contravenționale (majoritatea pentru opriri/staţionări neregulamentare, dar şi pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor). Valoarea amenzilor aplicate de poliţiştii rutieri este de circa 11.000 de lei.

Poliţiştii de ordine publică au legitimat şi au verificat în bazele de date 34 de persoane şi au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale (în valoare de 870 lei), majoritatea în baza Legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here