Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova solicită demisia lui Dindirică Lucian Costin, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

0
Parlamentarii PSD Gorj se țin de promisiune

Dindirică Lucian Costin – Managerul Bibliotecii Județeană „Alexandru și Aristia Aman” continuă să batjocorească memoria eroilor asasinați în Decembrie 1989

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova a luat act cu stupefacție de organizarea, în ziua de 14 decembrie 2019, în incinta Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova a unui așa-zis eveniment de lansare a cărții „Celula 0” scrisă de Ion Dascălu, implicat în evenimentele sângeroase din Decembrie 1989, o carte care, conform cu prefața scrisă de Mihai Marcu, ar prezenta „fața nevăzută a organelor abilitate cu securitatea
statului și a conducerii lui”, cum într-un mod eufemistic este prezentată Securitatea, principalul instrument criminal al regimului comunist.

Printre invitații oficiali la acest eveniment pseudo-cultural s-au regăsit și doi foști turnători (colaboratori) ai Securității comuniste. Primul dintre acești foști turnători-colaboratori ai Securității comuniste este fostul jurnalist comunist Lupescu Dan. Conform informațiilor oferite de site-ul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Curtea de Apel București, prin Sentința Civilă Nr. 4252 / 25.06.2012, constată calitatea de colaborator al Securității în cazul lui Lupescu Dan.

În textul sentinței civile se precizează că Lupescu Dan, în calitate de jurnalist al ziarului „Înainte” – Organ al Comitetului Județean Dolj al PCR și al Consiliului Popular Județean”, a colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ de „Toma Alexandru/Alex”.

Al doilea fost turnător-colaborator al Securității comuniste, participant la acest pseudoeveniment cultural, este Marcu Mihai. Conform informațiilor oferite de site-ul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Tribunalul București (Secția a IX-a – Contencios Administrativ și Fiscal) prin Sentința Civilă nr. 2559/07.10.2008, constată calitatea de colaborator al Securității în cazul lui Marcu Mihai. În textul sentinței civile se precizează că Marcu Mihai a colaborat cu Securitatea comunistă, în perioada 1979-1989, sub numele conspirativ de „Constantin Gheorghe”.

Considerăm că este inacceptabil ca o instituție publică, finanțată din banii cetățenilor unei țări care este membră a Uniunii Europene, să găzduiască activități publice la care să participe, în calitate de invitați oficiali, foști ofițeri sau turnători ai Securității comuniste.

Conducerea Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova nu este la prima acțiune de sfidare a memoriei jertfei celor asasinați în Decembrie 1989. Reamintim că în aceeași instituție, în ianuarie 2018, a fost găzduită lansarea unei cărți elogioase dedicată ultimului șef al Securității comuniste, Iulian Vlad.

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova reafirmă concluzia Raportului Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România (Raportul Tismăneanu) conform căreia „Securitatea și trupele sale speciale, ajutate direct de Miliție, a reprezentat principalul instrument al represiunii comuniste împotriva poporului român”.

În contextul în care comemorăm 30 de ani de la jertfa pentru libertate a celor asasinați în Decembrie 1989 de forțele de represiune, este șocantă nepăsarea cu care conducerea Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova și personal dl. Dindirică Lucian Costin, fiul unui ofițer erou al Revoluției din Decembrie 1989, permit ca foști ofițeri și turnători ai Securității comuniste să se manifeste în mod public, în cadrul unor evenimente oficiale găzduite de instituție, într-un toxic efort de recuperare a imaginii Securității, instrument criminal al dictaturii comuniste din România.

În consecință, Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova insistă în a solicita lui Dindirică Lucian Costin, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova și consilier PSD în cadrul Consiliului Local Craiova, să-și prezinte demisia de onoare din funcția de manager al bibliotecii.

Totodată, Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova, în cazul în care managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova refuză să demisioneze, solicită membrilor Consiliului Județean Dolj și Președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, să-l demită pe dl. Dindirică Lucian Costin din funcția respectivă.

Carla Stoica,
Preşedintă
Asociaţia Pro Democraţia Club Craiova

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here