Marcel Ciolacu: Nu sunt de acord personal cu pensiile speciale

0

Duminică, 5 ianuarie 2020, în cadrul emisiunii “Subiectiv”, la postul de televiziune Antena 3, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că principiul că nu poţi să iei pensie şi salariu de la stat e unul corect, dar dreptul la muncă nu poate fi interzis

Politicienii se războiesc cu trecutul. Pensiile speciale au fost folosite electoral, nu au mai ţinut cont că există pensii de serviciu la armată, oriunde în lume există aşa ceva, nu te atingi de ele. Este o categorie care trebuia scoasă, dar fiind folosită electoral a fost inoculată ideea opiniei publice şi s-a ajuns la aceste dispute. PSD a vrut să fie responsabil şi să aibă argumente responsabile, căci nu îndrepţi legile nedrepte cu o altă nedreptate. Nu sunt de acord personal cu pensiile speciale. Am avut discuţii cu alţi lideri şi am plecat de la ideea că președintele este omul ales cu cele mai multe voturi, iar veniturile lui ar trebui să fie cele mai mari, ceea ce depăşeşte veniturile preşedintelui trebuind să fie impozitat. În felul ăsta nu mai modifici zece legi şi nu mai faci atacuri la CCR, la instanțe, căci celor care beneficiază de venituri suplimentare la stat li se aplică aceasta impozitare. Ei au vehiculat ani de zile că noi vrem pensii speciale şi acum nu au capacitatea să spună că au greşit. Vor să nu mai existe pensii speciale, „cu excepţia” – despre ce vorbim?“, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Este o temă electorală. Principiul că nu poţi să iei pensie şi salariu de la stat e unul corect, dar dreptul la muncă nu poate fi interzis. PSD a atacat asumarea răspunderii de la OUG 114, atât pe formă, cât şi pe fond, mai ales la acest punct, deoarece e clar că dreptul la muncă e conferit de Constituţie. Dacă ar fi stat de vorbă cu parlamentarii, ar fi găsit soluţii ca să facă modificări legislative. Să vedem ce spune CCR, e aproape imposibil să nu câştigăm la Curte“, a precizat Marcel Ciolacu.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here