5 sfaturi ușor de urmat pentru orice oltean care vrea să fie în formă

0

Poate nu îți mai place ce vezi în oglindă, poate cântarul îți arată un număr cam mare de kilograme sau, poate pur și simplu, nu te mai simți confortabil în corpul tău. Oricare ar fi motivul, important este că ai decis să faci o schimbare.

Dar este ușor să găsești scuze, de exemplu, că nu ai timp sau că ești prea obosit. Adevărul este că, dacă vrei să fii în formă, vei fi nevoit să îți schimbi cu totul stilul de viață. Nu trebuie să o faci imediat, ci cu ajutorul unor mici modificări, care te vor ajuta să te simți mai bine într-un corp mai sănătos.

Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi dacă vrei să arăți mai bine:

1. Stabilește-ți un scop sau mai multe

Nu te poți apuca să faci un lucru, dacă nu știi exact care este acela. Spre exemplu, dacă îți dorești să arăți mai bine, ce înseamna asta mai exact? Trebuie să fii cât mai specific atunci când îți propui o schimbare.

Un scop bun poate să fie  să slăbești 10 kilograme până la vara, să poți ridica 30 kilograme deasupra capului sau să poți alerga un semi-maraton. Îți va fi mai ușor să te motivezi când ai o dorință clară.

2. Cântărește-ți opțiunile

Acum că ai un scop, trebuie să îți dai seama de ce ai nevoie ca să îl atingi. Mai exact, este vorba despre echipament, timp, spațiu și bani. Ai opțiunea să mergi direct la sală, să lucrezi la aparate sau să participi la diverse cursuri (yoga, fitness, zumba).

Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție și te simți mai confortabil acasă, îți poți transforma locuința într-o mini sală de forță. Vezi noile modele de aparate pe care le poți achiziționa ca să te motivezi să faci exerciții cât mai des.

3. Fă un plan

Dacă vrei să te ții de exerciții, trebuie neapărat să îți faci un plan pe care să îl treci pe hârtie, pe telefon, pe calculator, practic, oriunde. Îl vei vedea des și te vei simți obligat să îl respecți, nu să îl ignori, pentru că ai prefera să te uiți la un film.

Planul trebuie să fie ușor pentru început. Spre exemplu, să faci exerciții de două ori pe săptămână, câte 45 de minute, ca să nu îți suprasoliciți corpul. Dacă faci prea mult din prima, vei face febră musculară și nu îți vei dori să mai faci mișcare.

4. Ai grijă la alimentație

Mișcarea este importantă, dar, pentru a fi în formă, contează la fel de mult și alimentația. Iată cum ar trebui să fie împărțită hrana la fiecare masă, raportată la o farfurie, potrivit specialiștilor de la Harvard:

  • ½ farfurie: fructe și legume – alege diversitatea de forme și culoare;
  • ¼ farfurie: cereale integrale – grâu integral, orz, quinoa, ovăz, orez brun;
  • ¼ farfurie: proteine – pește, pui, fasole, nuci;
  • uleiuri sănătoase în moderație, precum cel de măsline, de soia, de floarea-soarelui, de arahide.

5. Fă exerciții alături de un prieten

Îți va fi mai ușor să rămâi motivat și să faci mișcare dacă ai un prieten alături. Sigur vei găsi în cercul tău de cunoștințe, poate chiar în familie sau la muncă, pe cineva care s-a hotărât că vrea să fie în formă.

Puteți să mergeți la sală și la cursuri împreună și să vă comparați rezultatele, pentru a dezvolta o competiție prietenească. Ai în vedere că fiecare corp este diferit și nu trebuie să te lași descurajat dacă nu evoluezi la fel de repede ca amicii tăi.

A fi un formă este, de fapt, un stil de viață. Cu ajutorul unor schimbări pe care le vei transforma în obiceiuri, vei reuși să ai o dietă echilibrată și să fii în formă. Trebuie doar să decizi că vrei să faci această transformare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here