PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova pune sub semnul întrebării alegerea Rectorului Universității din Craiova

0
ANCHETĂ: Trei sferturi dintre profesori și părinți și peste jumătate dintre copii consideră necesară redeschiderea școlilor

Posibilă încălcare a condițiilor de exercitare a dreptului de vot la scrutinul de alegere a Rectorului Universității din Craiova, organizat în data de 19 februarie 2020

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova a luat act de existența unei situații care pune sub semnul întrebării respectarea condițiilor de exercitare a dreptului de vot la scrutinul de alegere a Rectorului Universității din Craiova organizat în data de 19 februarie 2020. În fapt, în zona unde au fost instalate cabinele de vot pentru scrutinul de vot din data de 19 februarie 2020 – holul din perimetrul zonei de acces în Aula „Mihai I al României”, din clădirea centrală a Universității din Craiova – au fost identificate două camere video ale sistemului de supraveghere video al instituției. Cabinele de vot au fost instalate chiar sub una dintre camerele de luat vederi menționate.

În condițiile în care cabinele de vot nu au acoperiș, apare suspiciunea rezonabilă că, persoanele care au participat la scrutinul de alegere a Rectorului Universității din Craiova au fost filmate în timp ce își exercitau votul. O astfel de situație încalcă caracterul secret și personal al exercitării votului și afectează grav corectitudinea și legalitatea scrutinului de alegere a Rectorului Universității din Craiova.

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova solicită Senatului Universității din Craiova să clarifice urgent această situație și să prezinte opiniei publice fie garanții solide că, nu au fost afectate legalitatea și corectitudinea legalitatea scrutinului de alegere a Rectorului Universității din Craiova, fie să dispună măsurile de anulare a rezultatului votului și de organizare a unui nou scrutin de votare.

Carla Stoica,
Preşedinte
Asociaţia Pro Democraţia Club Craiova

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here