Olt: În ultimele 24 de ore, 151 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea restricționării circulației

0

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, peste 550 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

Astfel, au fost efectuate aproximativ 800 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de 254.000 lei.

Au fost verificare 26 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au sancționat contravențional un agent economic, cu amendă în valoare de 2.000 lei. Acesta nu a suspendat activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, pe durata stării de urgență. De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile Ordonanțelor Militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. Insistăm să respectați cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actele normative amintite. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei” – a comunicat prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here