Dolj: Amenzi primite la Calopăr și Segarcea, pentru nerespectarea interdicţiilor impuse de starea de alertă

0

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Segarcea s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea a două întruniri în spaţiu deschis, în comuna Calopăr şi în oraşul Segarcea.

Astfel, polițiști din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Segarcea au sancţionat contravenţional conform art. 65, lit. j din Lg. 55/2020, cu amendă în valoare de 3000 lei, un bărbat de 63 ani, din comuna Calopar, care nu a respectat interdicţiile stabilite, organizând în ziua de 22 august 2020, o întrunire cu cetăţenii în spațiu deschis, în comuna Calopăr.

De asemenea, un alt bărbat de 45 de ani, din Segarcea, care în urmă cu aproximativ o lună de zile, nu a respectat interdicţiile stabilite de starea de alertă, a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea aceloraşi prevederi ale Legii 55/2020.

“Organizarea și desfăşurarea unor întruniri, în spații deschise, constituie contravenție, în măsura în care nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât să fie considerate potrivit legii penale, infracțiuni şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 15.000 lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă” – precizează Inspectoratul de Poliție Județean Dolj.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here