Prinși la pescuit ilegal în albia râului Olt, la Moşteni

0

Sâmbătă, 5 septembrie 2020, în jurul orelor 12:00, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, au depistat pe raza comunei Schitu, satul Moşteni, doi bărbați în timp ce desfășurau activități de pescuit comercial cu ajutorul unei ambarcațiuni pneumatice în albia râului Olt, folosind o plasă de pescuit de tip setcă în lungime de 500 metri, în care se afla cantitatea de 15 kg de peşte, care a fost redat mediului natural.

Au fost întocmite acte de constatare pentru săvârşirea faptei: „pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64, lit. a., din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Persoanele în cauză, împreună cu bunurile folosite au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Reamintim că „ pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit” constituie infracțiune și se pedepseşte cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here