Alegeri locale în Dolj: Probleme semnalate la Coșoveni, Cârcea și Secu

0

Sâmbătă, 26 septembrie 2020, poliţişti din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Filiaşi au fost sesizaţi cu privire la faptul că o tânără de 21 de ani, din comuna Secu, ar fi ridicat actele de identitate de la 2 persoane de 78 şi 65 de ani, din comuna Secu, motivând că le va depune cereri pentru urna mobilă.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că ar fi fost depusă o singură cerere, pentru persoana de 78 de ani. Poliţiştii au întocmit un dosar penal în care desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Astăzi, 27 septembrie 2020, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că la o secţie de votare din comuna Cârcea se află montată o cameră de supraveghere video. În cauză au fost dispuse măsuri pentru acoperirea obiectivului camerei de supraveghere. De asemenea, având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunii de violarea confidenţialităţii votului.

Tot azi, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 28 de ani, din comuna Coşoveni, a fost observat în timp ce oferea o sumă de bani unui alt bărbat, pentru a-l determina pe acesta să voteze un anumit partid politic.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea clarificării stării de fapt, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de coruperea alegătorilor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here