În județul Gorj continuă acțiunile forțelor de ordine pentru siguranța sanitară în contextul stării de alertă

0
Braconier din Calafat reținut de polițiștii

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Gorj, au fost desfășurate 17 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 234 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1.300 de persoane, 132 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și peste 300 de autovehicule/ mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 187 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Începând cu data de 9 noiembrie 2020, au intrat în vigoare noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020.

În acest context, polițiștii gorjeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea verificării respectării noilor măsuri impuse.

Prin această Hotărâre de Guvern circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, este restricţionată, cu unele excepţii pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor.

Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. Polițiștii fac apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie și să nu se expună la riscuri.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here