Finală oltenească la Turneul Bucovinei

0

Jucători de padbol din toată țara au pornit spre plaiurile Bucovinei, pentru a lua parte în weekedul 8-9 mai 2021 la Turneul Bucovinei, turneu ce deschide oficial circuitul Romanian Padbol Tour 2021, aflat deja la cea de-a doua ediție.  Turneul a fost organizat de catre baza sportiva Campo di Medici Rădauți, sub tutela Asociației Române de Padbol, și reprezintă un nou succes pentru comunitatea Padbol din România. Participanții au reprezentat cluburi din București, Craiova, Giurgiu, Târgoviște, Cugir, Cluj, Bârlad, Galați, Rădăuți și Gura Humorului.

Atât la deschiderea oficiala a turneului, cât și la festivitatea de premiere au fost prezenți primarul Municipiului Radăuți, Bogdan Loghin, viceprimarul Tarevici Cirpian, consilierul local Constantin Luchian, Irinel și Lucian Nanu, administratorii bazei Campo di Medici, precum și partenerul acestora în administrarea terenurilor de padbol, Daniel Biholari. Președinta Asociației Române de Padbol, Elisabeta Gherghișan, inițiatorul și motorul dezvoltării acestui sport în România, a întâmpinat participanții, dând startul  turneelor naționale ale acestui an.

După două zile de confruntări în grupe și sferturi, semifinalele și finalele au fost absolute incendiare, iar finala a fost 100% oltenească. Pe locul întâi s-a clasat echipa formată din Surugiu Olivian (fost fotbalist al Universității Craiova) și Popescu Victoraș, iar pe locul doi echipa formată din Laurențiu Dinuică și Mihai Petre, ambele echipe de la clubul sportiv Flux Arena Craiova. (scor de 6-4, 7-6).  Locurile trei si patru au fost intens disputate de echipele Padbol Giurgiu1, formata din Vrabie Mugurel și Turnea Gabriel, (loc trei), și echipa Padbol Arena1 din București, compusă din Deaconescu Gabriel și Păciucă Andrei. ( 6-3, 6-3). Toate cele patru echipe s-au aflat deja la cea de a treia participare în cadrul Romanian Padbol Tour.

Primaria Municipiului Radauți, Directia Județeana pt Sport si Tineret, Baza Sportiva Campo di Medici, cât și parteneri  precum Atlantis Gold, Petrol Euro Tehnic, Fundația Alexandrion au susținut aceast turneu, premiile oferite de organizatori fiind de 2000 lei pentru locul 1, 1300 lei pentru locul 2, 700 lei pentru locul 3 si 400 lei pentru locul 4.

Turneul a fost mediatizat local de postul de televiziune BucovinaTV, care a fost prezentă cu un car de filmari pe parcursul ambelor zile competitionale, precum si de Monitorul de Suceava, Radio Top Suceava, si alte publicatii locale.

Sunt așteptate cu interes și celelalte turnee ce compun Romanian Padbol Tour 2021, însă următorul turneul va fi chiar Turneul Olteniei, aflat deja la a doua ediție, și care se va desfașura la Baza Sportivă Flux Arena din Craiova, în perioada 16 -18 iulie.

Padbolul este un sport care a intrat deja în preferințele iubitorilor de sport, și care a început să își consolideze această poziție. Cei care doresc să se implice în dezvoltarea padbolului în orașele lor sau vor să il practice, gasesc aici detalii pe site-ul oficial www.padbol.ro.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here