Rețea de hackeri destructurată de DIICOT – 11 percheziții în Olt și Vâlcea

0

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea au efectuat 11 percheziții domiciliare, pe raza județelor Vâlcea și Olt, la persoane bănuite de fraude informatice și spălare de bani.

Miercuri, 23 iunie 2021, polițiștii au descins în 11 locații, fiind vizați 26 de bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 19 și 44 de ani, din județele Vâlcea, Olt, Călărași și Vaslui.

În fapt, începând cu anul 2020, aceștia s-ar fi constituit într-un  grup infracțional organizat în vederea comiterii de fraude informatice, prin intermediul mai multor platforme online, unde ar fi postat oferte fictive de bunuri, în special electrocasnice.

Din primele date, se pare că aceștia ar fi fraudat 100 de persoane vătămate, prejudiciul fiind de aproximativ 100.000 de euro.

Au fost puse în aplicare 21 mandate de aducere.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, Serviciului de Operațiuni Speciale Vâlcea, Serviciului de Acțiuni Speciale Vâlcea, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție București.

Cercetările sunt continuate de polițiști și procurori.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here