Activități de ecologizare organizate de Shopping City Râmnicu Vâlcea de Ziua Mondială a Mediului

0

Pe 12 iunie 2021, Shopping City Râmnicu Vâlcea a sărbătorit Ziua Mondială a Mediului prin implementarea unor acțiuni de ecologizare și sensibilizare a publicului în fața problemelor de mediu, ca parte din campania „Natura unui MULȚUMESC”. Astfel, în parteneriat cu Asociația Let’s Do It Romania, centrul comercial cu ajutorul a 62 voluntari a ecologizat zona Bulevardul Dem Rădulescu, strada Ostroveni și strada Ștrandului, strângând o cantitate de 60 de saci cu deșeuri colectate selectiv (plastic, sticlă, metal, deșeu menajer). Deșeurile colectate selectiv au fost ulterior preluate de centrele de reciclare autorizate.

Natura unui MULȚUMESC!

Sub conceptul „Natura unui MULȚUMESC”, campania răspunde pilonului de sustenabilitate al NEPI Rockcastle la nivel de grup și este adresată atât clienților, cât și retailerilor din centrele comerciale. În prima etapă a proiectului, lansată în 2020, implementată în centrele comerciale și zonele exterioare acestora, s-au instalat recipiente de colectare selectivă compartimentate după tipul de deșeu: hârtie și carton, plastic și metal, deșeu menajer. Finalizarea sistemului de colectare selectivă din food court-uri reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului. Astfel, în zonele de servire a mesei din food court-uri, echipe dedicate vor prelua tăvile cu resturi de alimente și ambalaje, transportându-le în camera amenajată pentru separarea și stocarea deșeurilor. Deșeurile colectate selectiv sunt preluate de centrele de reciclare autorizate, iar resturile alimentare sunt transformate în compost.

Ziua Mondială a Mediului, marcată în fiecare an pe 5 iunie, a reprezentat o ocazie în plus pentru centrul comercial de a reaminti comunității în care activează de recunoștința și responsabilitatea față de mediul înconjurător. Acestea sunt și mesajele-cheie ale campaniei  „Natura unui MULȚUMESC”, care vizează colectarea selectivă și administrarea deșeurilor la sursă, încurajând comportamentul responsabil față de mediu.

#ResponsiblyTogether

Toate proiectele de responsabilitate socială ale grupului NEPI Rockcastle la nivel regional, inclusiv România, sunt comunicate sub umbrela #ResponsiblyTogether (Responsabili, Împreună), platforma de responsabilitate socială a grupului. „Responsabili, Împreună” reprezintă angajamentul NEPI Rockcastle prin intermediul centrelor comerciale din portofoliu pentru dezvoltarea și susținerea comunităților și reunește toate inițiativele dedicate pilonilor de sustenabilitate precum educația, comunitatea și protecția mediului.

Mai multe detalii și informații despre inițiativele și strategia de sustenabilitate ale grupului NEPI Rockcastle sunt disponibile în raportul anual de sustenabilitate, publicat pe website-ul companiei:

https://nepirockcastle.com/wp-content/uploads/2021/05/NEPI-Rockcastle_Sustainability-Report-2020.pdf

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here