Autovehicule noi primite de Jandarmeria Dolj

0

Vineri, 21 ianuarie 2022, trei autovehicule de teren marca Ford Ranger au intrat în dotarea Inspectoratului de Jandarmi Județean “Mihai Bravul” Dolj. 

Cele trei autovehicule de teren au fost achiziționate în cadrul proiectului “Combaterea incendiilor forestiere în regiunea transfrontalieră Dolj și Lom, Montana“, cu finanțare prin Programul de cooperare teritorială INTERREG V-A ROMÂNIA-BULGARIA 2014-2020, Axa prioritară 3 – O regiune sigură, al cărui lider este Consiliul Județean Dolj, iar parteneri IJJ Dolj, ISU Dolj și primăria Lom – Bulgaria.

Obiectivul investiției îl constituie îmbunătățirea managementului comun al riscului în regiunea transfrontalieră prin creșterea capacității de reacție a structurilor responsabile cu atribuții în situații de urgență, în special pentru combaterea incendiilor forestiere din regiunea transfrontaliera Dolj – Lom (Montana).

Autovehiculele de teren vor deservi structurile de ordine publică din zona transfrontalieră și vor asigura o mobilitate crescută a acestora pentru intervenția în zone greu accesibile.

Acestea sunt dotate cu pick-up hardtop, au tracțiune integrală, o capacitate cilindrică de 2000 cmc și sunt prevăzute cu mijloace moderne de semnalizare acustică și vizuală.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here