Situații de urgență gestionate de ISU Mehedinți în ultimele 24 de ore

0

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit pentru descarcerarea victimelor unui accident rutier, stingerea a două incendii, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței medicale unui număr de nouă persoane, care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Totodată, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV2, pompierii au asigurat două misiuni, dintre care una pentru transportarea unei persoane confirmate cu Covid, iar cea de-a doua pentru decontaminarea unei autospeciale pentru transport personal și victime multiple.

De asemenea, pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență la nivelul unităților spitalicești din județul Mehedinți, cadrele ISU au desfășurat activități de verificare a secțiilor ATI.

În cursul zilei de joi, 20 ianuarie 2022, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință în localitatea Gogoșu. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga locuință. A ars o mașină de spălat rufe și s-a degradat mobilierul din baie și bucătărie. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, produs de un conductor electric neizolat corespunzător.

Seara trecută, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială de stingere și un A.T.V. pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la litieră în localitatea Balotești din comuna Izvoru Bârzii. Pompierii au depus eforturi susținute pentru localizarea și stingerea flăcărilor, care au cuprins o suprafață de circa 30 de hectare. Alături de pompieri, la intervenție au participat și patru lucrători ai Ocolului Silvic, dar și 10 cetățeni. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

Pompierii mehedințeni fac apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că un simplu incendiu de vegetație uscată se poate transforma într-un incendiu de proporții care poate genera pagube materiale majore, dar și pierderi de vieți omenești.

Arderea miriștilor, vegetației uscate, resturilor vegetale, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 la 2500 lei.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here