Jandarmeria Mehedinți a intervenit în 2021 la peste 140 de situații ca urmare a apelurilor la 112

0
122

În anul 2021, din cele peste 4000 de apeluri ale cetățenilor prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, jandarmii mehedințeni au intervenit în 144 de situații. Majoritatea dintre acestea au vizat aspecte de tulburare a ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în spațiul public, minori plecați de la domiciliu, aplanarea unor stări conflictuale sau înlăturarea pericolului provocat de insecte periculoase și animale agresive.

În cursul anului 2021, ca urmare a intervenției efectivelor de jandarmi, au fost constatate 15 abateri de la normele legale în vigoare, fiind aplicate 10 avertismente și 5 amenzi contravenționale, în valoare de 2100 lei.

Numărul „112” se folosește pentru a contacta gratuit serviciile de urgență din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă, iar prin intermediul acestuia se asigură asistență imediată în situații în care este pusă în pericol viața, integritatea, sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică / privată sau mediul.

Reamintim că apelarea abuzivă sau falsă la numărului de urgență “112” se sancţionează cu amendă contravenţională conform prevederilor legale.

La nivel european, data de 11 februarie marchează Ziua Numărului Unic “112”.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here