În trei zile, 624 de sancţiuni contravenţionale aplicate de polițiștii din cadrul IPJ Olt

0

În perioada 1 – 3 aprilie 2022, poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare.

În cadrul activităților, au fost aplicate 624 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 196.990 de lei.

Dintre acestea, 232 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 108 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate, 10 pentru folosirea telefonului mobil la volan, 9 pentru abaterile săvârșite de bicicliști și 265 pentru alte abateri.

Totodată, pentru abaterile constatate, au fost reținute 83 de permise de conducere, dintre care 63 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 7 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), 7 pentru depășire neregulamentară și 6 pentru alte abateri.

Au mai fost reținute 15 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

De asemenea, au fost constatate 7 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, una pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat și două alte infracțiuni.

***

Vineri, 1 aprilie 2022, în jurul orei 20:00, polițiștii Poliției Orașului Corabia au depistat, în comuna Izbiceni, un bărbat, de 49 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, având permisul de conducere anulat. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul Orășenesc Corabia, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sâmbătă, 2 aprilie 2022, în jurul orei 12:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat pe Varianta Ocolitoare a municipiului Caracal – VO6G, un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 173 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză admisă este de 90 de km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 120 de zile, fără a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare.

În cursul aceleași zile, sâmbătă, 3 aprilie 2022, în jurul orei 07:00, în comuna Dobroteasa, polițiștii Secției nr. 11 Poliție Rurală Verguleasa, au depistat un bărbat, de 50 de ani, din județul Vâlcea, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Drăgășani, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here