Doi bărbați din Caracal reținuți de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova

0

Marți, 17 mai 2022, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul de Investigare a Fraudelor au luat măsura reținerii, pentru 24 ore, față de doi bărbați, de 45 ani și 36 de ani, ambii din Caracal, județul Olt.

Aceștia sunt cercetați într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, privind săvârșirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

În fapt, cei doi bărbați, în calitate de reprezentanți legali ai unei societăți comerciale, sunt bănuiți că ar fi indus în eroare mai multe autorități locale din județele Olt, Argeș, Ilfov și Hunedoara, cu privire la deţinerea unor utilaje și forță de muncă necesare pentru executarea unor lucrări de modernizare drumuri și extindere sisteme de alimentare cu apă şi canalizare menajeră, existând suspiciunea că, la încheierea contractelor de achiziție publică, ar fi prezentat documente false, încheiate pe numele unor persoane decedate sau care nu aveau calificarea profesională necesară executării lucrărilor.

Cei doi sunt bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare totala de 1.509.712 lei, reprezentând sume de bani încasate necuvenit pentru lucrări neconforme cu realitatea, consum supraevaluat la utilaje, transport și manoperă.

Totodată, pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor celor doi bărbați.

Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here