Concert BEETHOVEN – VINERI, 23 IUNIE 2023, ORA 19:00

0

FILARMONICA ”OLTENIA” CRAIOVA
VINERI, 23 IUNIE 2023, ORA 19:00

Concert BEETHOVEN
ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII „OLTENIA”
DIRIJOR: WALTER HILGERS (GERMANIA)
SOLIST: LAURENȚIU SIMA (tubă)

            Vineri, 23 iunie, de ora 19:00, la Filarmonica ”Oltenia” va avea loc un concert BEETHOVEN, sub bagheta dirijorului german WALTER HILGERS care a fost invitat pe toate marile scene ale lumii, de la Carnegie Hall din New York la Sydney Opera House. Programul se va deschide cu uvertura Coriolan și se va încheia cu Simfonia a VII-a, de o vervă deosebită, numită o „apoteoză a dansului”. A fost definitivată în 1812, în celebra vară petrecută la Teplitz, unde Beethoven l-a cunoscut pe Goethe.

Surpriza serii va fi solistul LAURENȚIU SIMA care va interpreta, în primă audiție la Craiova, Concertul nr. 1 pentru tubă de JAN TEGTMEYER. Deoarece publicul s-a dovedit foarte receptiv, compozitorul a fost inspirat să scrie mai multă muzică pentru acest instrument, nu întotdeauna apreciat la adevărata sa valoare.

WALTER HILGERS, dirijor
Activitățile sale ca profesor, solist, muzician de cameră și dirijor, din ultimele decenii, l-au dus în numeroase țări europene, în SUA, America Latină, Australia și Asia. Walter Hilgers a concertat pe aproape toate scenele celebre din lume, precum Teatro Colon din Buenos Aires, Centrul Cultural Kirchner din Buenos Aires, Carnegie Hall din New York, Sydney Opera House, Suntory Hall din Tokyo, Tokyo Opera City Concert Hall, Sapporo Concert Hall, Ateneul Român din București, Gewandhaus Leipzig, Sala Filarmonicii din Köln, Sala Filarmonicii din Berlin, Opera de Stat din Viena, Wiener Musikverein.

LAURENȚIU  SIMA, solist (tubă)
În cariera de solist, Laurențiu Sima a debutat cu Concertul pentru tubă și orchestră de Ralph Vaughan Williams, în 2016, la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, dirijat de marele artist Walter Hilgers, fost tubist la Filarmonica din Viena și membru fondator al formatiei camerale German Brass. Anul acesta, a interpretat, în primă audiție în România, Concertul pentru tubă și orchestră de Jan Tegtmeyer. Este membru fondator al Orchestrei Uniunii Europene.

Un alt eveniment al filarmoncii oltene va fi susținut de violonista ROXANA PAVEL și pianista IULIA TOMA, MIERCURI, 21 IUNIE, ORA 19. Va fi un recital extraordinar cu lucrări din creația marilor compozitori BEETHOVEN, CEAIKOVSKI, RAHMANINOV, BRAHMS.

Violonista Roxana Pavel a colaborat cu Chicago Chamber Musicians, Rembrandt Chamber Players și, în prezent, este membru al International Chamber Artists din Chicago. Interpretează constant alături de Orchestra Simfonică din Chicago și Indianapolis Symphony. A fost solist și profesor invitat la diferite festivaluri și universități: Universitatea de Stat din Ohio, Universitatea din Texas, Universitatea din Michigan, Conservatorul din Timișoara și Conservatorul de muzică din București.

Iulia Toma este pianistă și medic rezident (specializarea medicină fizică și reabilitare), precum și lector universitar la Facultatea de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest din Timișoara unde predă: studiul acompaniamentului pian, pian, acompaniament vioară și patologii profesionale la muzicieni instrumentiști (o premieră într-o universitate din România).În calitate de pianist concertist, a fost distinsă cu premii, cum ar fi locul I la concursul internațional ”Music competition” (Malta, online, 2020), la fel ca și la concursul internațional ”Salzburg Grand Prize Virtuoso” (Salzburg, online, 2020).

Biletele se achiziționează online, pe entertix.ro:
https://www.entertix.ro/evenimente/15725/concert-simfonic-23-iunie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html
https://www.entertix.ro/evenimente/17289/recital-extraordinar-21-iunie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16.
Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.
Prețuri bilete: 40/ 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)
————————
Ramona Bădescu
Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova
http://www.filarmonica-oltenia.ro/
https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/
https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here