Acțiuni de amploare pe linia prevenirii și combaterii consumului de alcool și droguri, la volan

0

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat în perioada 14 – 20 iunie a.c., pe drumurile publice din județ, pentru combaterea și prevenirea consumului de băuturi alcoolice și a altor substanțe interzise la volan. 

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1624 de persoane, au fost verificate 1559 de autovehicule și au fost efectuate 1463 testări pentru alcool și droguri.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 827 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 283.000 lei.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 127 de permise de conducere (37 pentru viteză neregulamentară, 9 pentru consumul de alcool la volan și 81 pentru alte abateri).

Totodată, au fost întocmite 9 dosare penale, cele mai multe privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Exemplificăm:

1. La data de 18 iunie a.c., ora 16.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 28 de ani, din localitatea Orlești, în timp ce conducea un motociclu pe DJ 678, în localitatea Drăgoești, sub influența unor substanțe psihoactive.

În urma testării cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezența în organism a 5 substanțe psihoactive interzise, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabiliriii substanțelor psihotrope în organism.

A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here