140 de sancţiuni contravenţionale aplicate şoferilor indisciplinaţi, pe raza județului Mehedinți

0

Miercuri, 25 ianuarie 2017, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza județului Mehedinți, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 140 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 11 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 8 permise de conducere.

Poliţiştii rutieri mehedințeni au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, s-au aplicat 150 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 11 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 17 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 8 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, limitelor legale de viteză şi conducerea sub influenţa alcoolului. De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În zilele următoare poliţiştii rutieri continua acţiunile în județul Mehedinți.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here