Mii de oameni din 3 țări cer organizației FSC să nu mai certifice tăierile ilegale de pădure din România

0

Vocile oamenilor din 3 țări se întâlnesc mâine la Bonn, să ceară oprirea tăierilor ilegale

Comunitatea de-clic, împreună cu partenerii de la Campact, Germania și #Aufstehn, Austria, vor organiza mâine, 7 februarie 2017, începând cu ora 10, o acțiune și o înmânare de semnături în fața sediului FSC (Forest Stewardship Council) din Bonn.

Peste 250000 de oameni din cele 3 țări cer organizației internaționale FSC să nu mai certifice tăierile ilegale de pădure din România. În decembrie anul trecut, FSC lua la cunoștiință printr-o investigație proprie ilegalitățile făcute de Schweighofer timp de peste un deceniu în România. În urma acestei anchete decidea ca, în loc să se dezasocieze de ei, să îi plaseze într-o perioadă de probă de 3 luni.

În aceste 3 luni, mii de oameni au trimis emailuri și mesaje către FSC, solicitându-le să nu mai legalizeze corupția în România. Așadar, în data de 7 februarie, vom duce mesajul străzii la FSC. Decizia lor urmează să fie luată între 7-10 februarie de către membrii boardului FSC.

“Ni se pare ofensator ca FSC să spună că Schweighofer este doar una dintre multele firme care a acționat ilegal în România și astfel să își motiveze decizia de a-i certifica în continuare. Acesta este exact tipul de corupție pentru care sute de mii de români protestează în stradă zilele acestea, și nu vom renunța până când vinovații nu vor fi trași la răspundere pentru ilegalitățile comise.” – a declarat Raluca Veștemeanu, campaigner de-clic

FSC este un organism de certificare a bunelor practici în industria forestieră și nu poate să tolereze companii care nu îndeplinesc minime standarde de transparență, sustenabilitate și legalitate.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here