Cristian Buican solicită Premierului Grindeanu fonduri pentru localităţile care au proiecte de apă şi canal la Administraţia Fondului de Mediu

0
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican

Prin intermediul unei interpelări transmisă Guvernului României, preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, i-a solicitat direct premierului Sorin Grindeanu alocarea fondurilor necesare către localităţile ce au accesat proiecte din fonduri nerambursabile de introducere a apei şi canalizării prin intermediul Administraţiei Fondului de Mediu. În condiţiile în care aceste localităţi trebuie să asigure o cofinanţare de 25% din proiect, plus acoperirea altor cheltuieli neeligibile, precum şi ca urmare a modificării legislaţiei privind procedura de alocare şi repartizare a fondurilor necesare funcţionării administraţiilor publice locale în anii 2016 și 2017 faţă de anul 2015, modificare ce a scăzut bugetul acestor comunităţi chiar şi de trei ori, parlamentarul liberal Cristian Buican consideră că este obligatorie alocarea fondurilor pentru aceste localităţi în vederea finalizării acestor proiecte.

Interpelarea transmisă de către deputatul Cristian Buican la cabinetul Prim-Ministrului reprezintă un demers instituţional venit ca răspuns la solicitarea reprezentanţilor administraţiilor publice din localităţile Bujoreni, Diculeşti, Fârtăţeşti, Popeşti, Stăneşti şi Stoeneşti. Acest demers a mai fost făcut de către deputatul Cristian Buican și în luna octombrie 2016, către Guvernul Cioloș. Atunci, chiar dacă nu a rezolvat problema definitiv, solicitările de alocări de fonduri au fost luate în vedere la rectificarea din luna noiembrie 2016, când s-au alocat fonduri localităților pentru echilibrarea bugetelor locale. Deputatul Cristian Buican este de părere că situaţia acestor localităţi este una excepţională şi tocmai de aceea a solicitat Prim-Ministrului alocarea sumelor necesare din fondul de rezervă al Guvernului, subliniind faptul că toate demersurile instituţionale făcute de aceste administraţii publice locale către alte instituţii judeţene şi centrale au primit un răspuns negativ.

„Am ales să transmit această adresă direct la Prim –Ministrul Grindeanu, deoarece doar prin alocarea din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția Guvernului se poate rezolva această problemă. Am depus o solicitare similară și Guvernului Cioloș, în octombrie 2016, și chiar dacă problema nu a fost soluționată definitiv, la rectificarea bugetară din luna noiembrie s-a ținut cont și de aceste necesități. Bugetele locale ale acestor localităţi sunt oricum împovărate şi nu au de unde să asigure cei 25%, partea lor de cofinanţare. Dacă vrem să atragem fonduri europene, trebuie ca instituţiile judeţene şi centrale să înţeleagă că trebuie asigurate cofinanţările. Din păcate, din partea Consiliului Judeţean nu avem nici măcar o minimă centralizare a tuturor problemelor cu care se confruntă localităţile, de rezolvarea lor nici nu poate fi vorba”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here