Cristian Buican îi atrage atenția Ministrului Transporturilor că și DN 7 D este drum național de pământ

0

În urma vizitei de lucru a Ministrului Transporturilor în județul Botoșani și mai ales ca răspuns la declarațiile domnului Răzvan Cuc, conform cărora DN 24 C ar fi ”singurul drum național de pământ din România” (https://www.agerpres.ro/economie/2017/03/02/ministrul-transporturilor-razvan-cuc-singurul-drum-de-pamant-dn-24-c-nu-poate-sa-ramana-in-aceasta-stare-18-47-01), deputatul Cristian Buican a depus o interpelare prin care îi atrage atenția că și DN 7 D din județul Vâlcea este tot drum național de pământ. Mai mult decât atât, parlamentarul liberal de Vâlcea i-a transmis domnului Ministru al Transporturilor că își manifestă ”îngrijorarea față de faptul că Ministrul Transporturilor nu cunoaște câte drumuri naționale de pământ există în România anului 2017 și că tratează superficial un subiect din domeniul pe care îl coordonează”. Totodată, președintele liberalilor vâlceni i-a transmis domnului Răzvan Cuc faptul că ”existența în anul 2017, la 10 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, a unor drumuri naționale de pământ reprezintă o rușine și o restanță majoră a domeniului pe care astăzi îl coordonați”.

Deputatul Cristian Buican i-a făcut Ministrului Transporturilor o scurtă prezentare a DN 7 D: ”un alt drum național de pământ din România, are o lungime de 31,360 km și traversează localitățile Câineni, Boișoara, Titești și Perișani, din județul Vâlcea. În anul 2003, acest drum a fost declarat drum național și de atunci doar 6 km din acesta a fost asfaltat, 3 km la Câineni și 3 km la Perișani, restul traseului fiind într-o stare deplorabilă, existând chiar unele porțiuni ce cu greu ar putea fi catalogate ca drum forestier. Personal, consider că este inadmisibil ca un drum național dintr-o țară membră a Uniunii Europene, în secolul XXI, să arate, pe anumite porțiuni, ca o potecă haiducească”.

În finalul interpelării, deputatul Cristian Buican i-a solicitat domnului ministru Răzvan Cuc un răspuns deschis vis-a-vis de intențiile de modernizare pe care acesta le are pentru DN 7 D și un calendar preconizat, precum și fondurile pe care intenționează să le aloce modernizării acestui DN.

”Joi, 2 martie, spre seară, am rămas neplăcut surprins de o serie de declarații ale Ministrului Transporturilor care, într-o vizită de lucru în județul Botoșani, deplângea starea DN 24 C, afirmând că acela este singurul drum național de pământ din România. Total fals, și în județul Vâlcea există un astfel de drum național de pământ, DN 7 D, pentru care în ultimii 10 ani s-au făcut foarte multe demersuri, dar nu s-a mișcat aproape nimic. Cu excepția celor 6 km asfaltați când PNL era la guvernare, niciun alt Guvern nu a băgat în seamă acest DN. Exemplul cel mai concret este faptul că domnul Ministru nici măcar nu știe câte drumuri naționale de pământ există în România. Halal atitudine…pentru a se convinge de starea deplorabilă a DN 7 D, îl invit pe domnul Ministru să facă o vizită de lucru în Țara Loviștei, să vadă la fața locului. Dacă în timpul acestei vizite ar avea ghinionul să plouă, îi garantez că limuzina de la Minister cu care se plimbă va rămâne împotmolită, pe un drum național ce ține de Ministerul pe care îl conduce. Asta cred că ar fi o imagine sugestivă a stării drumurilor din România, în general, și a DN-urilor din Vâlcea, în special” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here