Pompierii militari din cadrul ISU “Drobeta” au acționat în ultimele două zile la 25 de intervenţii

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 9 – 10 martie 2017, la 25 de intervenţii, dintre care: 16 urgenţe medicale şi 9 situaţii de urgenţă.

Joi, 9 martie 2017, la ora 13.48, Detașamentul de Pompieri Orșova – Garda de Intervenție nr. I Orșova a intervenit cu 6 pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Negrușa, comuna Cireșu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și mărăciniș. Timp de peste trei ore, pompierii au acţionat pentru stingerea incendiului, care risca să se propage la anexele gospodărești (conace) și pădurea din apropiere. Focul a cuprins circa 10 ha de vegetație uscată. La intervenție au participat și 10 cetățeni, coordonați de către primarul și viceprimarul comunei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 13.52, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 5 pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Șușița, comuna Breznița Ocol, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Timp de patru ore, pompierii s-au luptat cu flăcările, care riscau să se extindă la o anexă gospodărească (conac) şi au cuprins circa 5 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La ora 14.53, Detașamentul de Pompieri Orșova – Garda de Intervenție nr. II Baia de Aramă a intervenit cu 6 pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Prejna, comuna Balta, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și mărăciniș. La intervenție au participat şi 10 voluntari de la S.V.S.U. Balta, coordonați de către primarul comunei, dar şi 15 cetățeni. Flăcările au cuprins o suprafaţă de circa 20 ha de vegetație uscată și lăstăriș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 16.30, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 5 pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Jidoștița, comuna Breznița Ocol, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Pompierii au lichidat incendiul, care a cuprins circa 3 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 16.56, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 4 pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în cartierul Dudașul Schelei din municipiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Au ars circa 2 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La ora 17.19, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 7 pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în comuna Breznița Ocol, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, care s-a propagat la o casă de locuit. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, focul cuprinzând circa 10 mp din acoperișul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, 3 mc de lemne de foc, 15 m.l. dintr-un gard construit din lemn și circa 0,5 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de propagarea incendiului de la vecinătăți.

La ora 23.57, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu 5 pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Jiana Veche, comuna Jiana Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească – magazie de lemne. Pompierii au lichidat incendiul, care risca să se extindă la casa de locuit și alte anexe din imediata vecinătate. Au ars: anexa construită din lemn, acoperită cu plăci de azbociment, pe o suprafață de circa 15 mp, și circa un metru cub de lemne de foc. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

Vineri, 10 martie 2017, la ora 03.32, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 6 pompieri militari, o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială de intervenţie, în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe Aleea Aviatorilor, pentru salvarea unui animal (câine). Pompierii au intervenit cu accesoriile din dotare pentru scoaterea câinelui cazut într-un canal tehnologic, cu o adâncime de circa 6 m. Câinele a fost scos în viață.

La ora 07.40, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu 8 pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în localitatea Greci, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit (P+1). La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la etajul și podul casei de locuit. Pompierii au localizat şi stins incendiul, care a cuprins două camere de locuit, pe o suprafaţă de circa 30 mp, şi bunurile aferente. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloacele de încălzire.

“Echipajele SMURD au intervenit la 16 urgenţe medicale”, ne-a informat Plt. Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here