Olt: Campania VERDE LA EDUCAȚIE PENTRU CIRCULAȚIE derulată în Slatina, Balș și Caracal

0

Poliția Română și Lidl continuă educația rutieră prin campania națională „Verde la educație pentru circulație”, un proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, pentru al șaptelea an consecutiv. Ediția de anul acesta a campaniei are loc la data de 28 septembrie. 

Noutatea evenimentului „Verde la educație pentru circulație” de anul acesta, constă în jocul „Surprize sau amenzi?”, care îi va ajuta pe cei mici să asimileze, prin joc și premii, regulile de circulație explicate de reprezentanții Serviciului Rutier Olt, oferindu-le tuturor șansa de a deveni pietoni responsabili. 

Sâmbătă, 28 septembrie 2019, fiecare copil cu vârsta între 4 și 10 ani a avut șansa să învețe cum să fie un pieton responsabil direct de la reprezentanții Serviciului Rutier. Devenit deja tradiție, evenimentul național de educație rutieră „Verde la educație pentru circulație”, inițiat de Lidl și Poliția Română, are ca scop conștientizarea în rândul celor mici, dar și al părinților, privind importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație. Proiectul își propune, totodată, formarea unui comportament responsabil în trafic al copiilor, pentru ca, pe termen lung, numărul de accidente în care sunt implicați, cu vină, cei mici, să se reducă. Astfel, an de an, copiii învață de la polițiști regulile de circulație necesare pentru a fi în siguranță ca pietoni în trafic. 

„Surprize sau amenzi?” – Noutatea ediției din acest an

În județul Olt, lecțiile interactive au avut loc în parcările magazinelor Lidl, din Slatina, Balș și Caracal, începând cu ora 11.00 și au constat în două sesiuni: prima parte informativă, iar cea de-a doua practică, pentru ca cei mici să aplice noțiunile învățate. Așadar, în cadrul sesiunii informative, cei mici au aflat de la polițiștii rutieri toate informațiile despre cele mai importante reguli de circulație pentru ei, și totodată cât  de important este să fie atenți la trafic.

Cea de-a doua parte, dedicată educației prin joc, vine anul acesta cu o nouă componentă practică: jocul Surprize sau amenzi?. Astfel, după ce polițistul le-a explicat copiilor și părinților regulile de circulație, acesta a adresat participanților întrebări. Polițistul a apreciat răspunsurile printr-o pancartă cu „Surpriză” pentru cei care au oferit informațiile corecte și cu „Amendă” pentru cei care ar fi trebuie să mai recapituleze regulile. La finalul lecției, toți copiii au primit premii și au fost declarați „absolvenți” ai cursului.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here