Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta”, pe baricade în județul Mehedinţi

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în perioada 10 – 13 martie 2017, la 43 de intervenţii, dintre care: 38 de urgenţe medicale, trei situaţii de urgenţă şi alte două situaţii.

Duminică, 12 martie 2017, la ora 00.55, Staţia de Pompieri Strehaia a intervenit cu şapte pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă, în satul Rocşoreni, comuna Dumbrava, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Pompierii au limitat şi stins incendiul, care risca să se extindă la un alt depozit de furaje, dar şi la un adăpost de animale, construit din lemn. Focul a cuprins circa 2 tone de furaje. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La ora 10.37, Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu cinci pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă, în comuna Dârvari, pentru salvarea unui animal (câine) căzut într-o fântână. Salvatorii au acţionat, cu accesoriile din dotare, pentru scoaterea câinelui din fantâna cu adâncimea de circa 20 metri şi diametrul de circa 1,2 metri. Animalul a fost scos în viaţă de către pompieri.

Azi-noapte, 13.03.2017, la ora 00.31, Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 13 pompieri militari, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă S.M.U.R.D. în cartierul Schela Cladovei din municipiul Dr. Tr. Severin, pe strada Renaşterii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. La ajungerea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent cu flacără deschisă şi cu degajare mare de fum, într-o cameră a casei de locuit.

După efectuarea recunoaşterii, pompierii au găsit o persoană, intoxicată cu fum, căzută într-o altă cameră a locuinţei (grup sanitar), care a fost evacuată şi predată echipajului S.M.U.R.D. pentru efectuarea manevrelor de resuscitare. Persoana, bărbat, în vârstă de circa 65 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată de către medicul S.A.J, sosit la faţa locului. Pompierii au limitat şi lichidat incendiul, care risca să se propage la întreaga locuinţă, compusă din patru camere. Au ars diverse materiale textile, deşeuri din carton şi elemente de mobilier din lemn aflate în interiorul camerei, degradându-se pereţii întregii case de locuit. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea unui dispozitiv (aparat) de lipire fără respectarea normelor de prevenire a incendiilor ( lăsat sub tensiune).

Pentu a evita producerea unor astfel de evenimente, ISU “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi, recomandă cetăţenilor:
• să nu lase nesupravegeate, sub tensiune, aparate electrice: fier de călcat, reşou, radiator, şi alte asemenea;
• să instaleze şi să utilizeze aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului, ce sunt menţionate în prospectul produsului;
• să verifice periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi să ia măsuri pentru înlocuirea acestora, când sunt uzate.

“Echipajele Serviciului SMURD au intervenit la 38 urgenţe medicale”, ne-a precizat Plt. Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al ISU „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here