Deputatul Cristian Buican: Repartiţie de fonduri cu iz penal la Consiliul Judeţean Vâlcea

0
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican

Proiectele de hotărâri ale Consiliului Judeţean pregătite de PSD pentru şedinţa din data de 31 martie 2017 privind repartizarea de fonduri către localităţi demonstrează dispreţul conducerii forului judeţean faţă de cetăţenii judeţului Vâlcea. Contrar declaraţiilor publice susţinute de conducerea Consiliului Judeţean privind repartizarea onestă, transparentă şi corectă a fondurilor publice, proiectele de hotărâre privind repartizarea sumelor către localităţi demonstrează că acestea au fost repartizate politic, în interes de grup şi de partid. Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, acuză actuala conducere a forului judeţean de repartiţie pe criterii politice a fondurilor publice şi de mită mascată.

Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugată și din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anul 2017 , precum și a estimărilor acestor sume pe anii 2018-2020, pe unități administrativ-teritoriale, în județul Vâlcea, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare și/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii acestora, rambursarea ratelor la împrumuturile contractate, precum și pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală demonstrează, fără nicio urmă de tăgadă, că promisiunile conducerii Consiliului Judeţean privind repartiţia obiectivă şi corectă a fondurilor publice nu au fost altceva decât minciuni.

De asemenea, proiectul de hotărâre de repartiţie a fondurilor către localităţi nu conţine, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, o fundamentare a sumelor alocate. Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, face un apel public la instituţiile abilitate ale statului şi la reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a se autosesiza privind această alocare de fonduri pe criterii politice: “Atragem atenţia puterii politice din fruntea Consiliului Judeţean Vâlcea că vom continua să facem toate demersurile necesare inclusiv plângeri penale pentru abuz în serviciu daca nu vor repartiza fondurile de la Consiliul Judeţean transparent şi ţinând cont de criterii obiective, conform prevederilor legale. Nu mai acceptăm ca PSD şi aliaţii săi să atragă, să şantajeze sau să folosească banii publici în interes de grup şi de partid”.

„Anexa cu sumele repartizate pe unităţi administrativ teritoriale ne demonstrează că reprezentanţii PSD împart fondurile publice pe criterii politice. Se poate observa foarte clar o diferenţă semnificativă între sumele repartizate primarilor PSD şi a celor de la PNL, în favoarea primilor. Mai mult decât atât, o serie de localităţi sunt văduvite de alocări de fonduri doar din cauza faptului că acolo PNL are primar. Asta însemnă PSD, minciună şi demagogie. Chiar dacă PNL are primari în 60% din localităţile judeţului, sub 40% din fonduri merg spre aceste localităţi. Ce vină au cetăţenii acestor localităţi? De asemenea, fac apel la instituţiile abilitate să investigheze aceste alocări de fonduri, care sunt făcute ilegal, fără o fundamentare conform prevederilor legale. Vă dau doar un exemplu: în expunerea de motive a proiectului privind repartiţia sumelor defalcate se menţionează consultarea structurilor asociative ale administraţiilor publice locale prin procesul verbal nr. 3780 din 31.03.2017. Pai noi suntem în 27.03.2017, deci este imposibil să avem un proces verbal din 31.03.2017 ” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here